Στέλιος Μαλτεζάκης

Στο... ροντέο του «Δεν πληρώνω - Δεν πληρώνω»

Το έχουν ξεφτιλίσει … Ένα ακόμη παιγνίδι «πόλων» σε μέρος της επικράτειας, ανακατεμένο με προσωπικές διαταραχές, πάνω στο σώμα του ποδοσφαίρου και δη του ερασιτεχνικού.

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης καλά θα κάνει να πληρώσει τα όποια νόμιμα ποσοστά διεκδικεί η ΕΠΣΗ, από τις διεθνείς διαιτησίες του. Αν αντιμετώπιζε με αίσθημα ευθύνης ως θα όφειλε το θέμα των ποσοστών που αρνείται να αποδώσει, θα έκανε τουλάχιστον μια δήλωση που θα εξηγεί την πεισματική στάση του, ως κινηματίας του «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω». Τουλάχιστον ως δείγμα σεβασμού στην ίδια την στάση του.

Η ΕΠΣΗ μετά από ένα μπαράζ ανακοινώσεων και επιστολών της χωρίς αντίκρισμα σε ένα θέμα που δημιουργεί τριγμούς με τον τοπικό φορέα των διαιτητών, που τους απορροφά το σώμα του ίδιου του ποδοσφαίρου που υπηρετεί, ας προσφύγει στα αρμόδια όργανα, φτάνοντας μέχρι την UEFA. Βάζοντας το μέσα στο θεσμικό πλαίσιο θα μπορούσε να το  αναδείξει, καθώς οι «κορώνες» της έχουν φρακάρει και το αυτί δεν ιδρώνει.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών, θα μπορούσε να έχει επιλέξει την αλήθεια από το γνωστό και μη εξαιρετέο «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» και να πει την αλήθεια του πράγματος στον υψηλό αξιωματούχο του, για να κρατήσει το γόητρο και την αξιοπιστία της αποστολής του. Μεσοβέζικη στάση δεν στέκει.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της, όσο κι αν δεν μπορεί να πείσει για την ικανότητά της, θα μπορούσε να υποστηρίξει το δίκαιο ενός μέλους της, από τη στιγμή που το πρόσωπο «αιχμής» αμείβεται πλουσιοπάροχα από τις θέσεις που του έχουν αναθέσει οι ίδιοι οι «πατρώνες» της. Νοείται να υπάρχει στις τάξεις των στελεχών της κεντρικής διαιτησίας, άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος να εφαρμόζει τους κανονισμούς της και ο ίδιος να επιβραβεύεται για τη μη τήρησή τους, σε προσωπικό επίπεδο;

   Δεν αξίζουν στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου

Το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου απαιτεί από τα πρόσωπα που ηγούνται των φορέων του, να υπηρετούν το ίδιο το ποδόσφαιρο και όχι συντεχνιακά με επιμέρους συμφέροντα που προκαλούν ανωμαλίες στη λειτουργία του και ενίοτε το δυσφημούν.

Γεμίσαμε κουμπάρους, κολλητούς και υποστηριζόμενους υπηρέτες του «συστήματος», με προεξέχοντα τα κουτσομπολιά, τα πικρόχολα σχόλια, αλλά και ανθρώπους που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων ή εγωπαθειών τους. Το αξίζει αυτό το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου;

«Ροντέο» στο Παγκρήτιο με τον έξαλλο Κουκουλάκη», διαβάζαμε στα «Σφυρίγματα» του Βάιου Μπαλάφα που είχε την πρωτιά των πληροφοριών για τις σκηνές του Παγκρητίου και καταγράφονται στην ανάρτηση «ΝΤΡΟΠΗ: Ο Κουκουλάκης εξύβρισε και πήγε να δείρει τον Ιωαννίδη!».

Το ότι η διοίκηση της ΕΠΣΗ διεκδικεί τα χρήματα που της ανήκουν, είναι αυτονόητο, να τα διεκδικεί, μαζί και υποχρέωσή της.

Το ότι η πλευρά Κουκουλάκη, την…  γράφει κανονικά και μαζί τους υποτιθέμενους συναδέλφους του στην Πηνειού (μέρος των χρημάτων αυτών αφορούν και την λειτουργία των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Συνδέσμου), δεν μπορεί να είναι παρά μια απόρροια από τη δοτή εξουσία, αλλά καθώς φαίνεται όχι σε επίπεδα ενσυναίσθησης, προς τα πρόσωπα και τους φορείς που τον βοήθησαν καταλυτικά να βρεθεί στην διεθνή σκηνή…

Το φαινόμενο πάντως αρχίζει να γίνεται πολύ αρνητικό, μέσα ή έξω από τις απανωτές παραστάσεις αλλά «ροντέο»… και φυσικά κανείς δεν μπορεί να δρέψει δάφνες από αυτό...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια