«Γιώργο Βλαχάκη, ο παράδεισος σε περιμένει…»!

Απόψεις
«Γιώργο Βλαχάκη, ο παράδεισος σε περιμένει…»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το γήπεδο της φωτογραφίας, μένει αναρτημένο στην προσωπική σελίδα του Γιώργου Βλαχάκη, στο Facebook, με το σχόλιο της πραγματικότητάς του: "Όλη μου η ζωή ένα γήπεδο ποδοσφαίρου..."»

Μεγάλη η συγκίνηση από την απώλεια του Γιώργου Βλαχάκη. Μια χαρακτηριστική προσωπικότητα που ήταν γεννημένη να δίνει το στίγμα της στα κοινά του ποδοσφαίρου.  

Από τον αγαπημένο του ΕΓΟΗ ως βασικό σημείο αναφοράς, την ΕΠΣ Ηρακλείου την οποία υπηρέτησε με ακόρεστη την επιθυμία προσφοράς και πρωτοβουλιών ως πρόεδρος, τον ΟΦΗ ως «κορωνίδα» της κρητικής ποδοσφαιρικής έκφρασης, τον ΠΟΑ ως «αδυναμία», αλλά και όλες τις ομάδες του νομού.

Με τον Γιώργο Βλαχάκη η επικοινωνία μας ήταν πάντα σε υψηλό επίπεδο και με αμοιβαίους τους δείκτες του σεβασμού.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ΕΓΟΗ, όταν τον απολαμβάναμε στις εκπομπές του τότε 9.61 μαζί με τον Μανόλη  Δανδουλάκη και τον Γιώργο Γιαλυτάκη στους απίστευτους διαξιφισμούς του στον αέρα, με τον επίσης απίστευτο Νίκο Τζώρτζογλου που εκπροσωπούσε την δίψα του ΑΟ Ασημίου να υπερπηδήσει τις τοπικές κατηγορίας.

 Μας είχε εντυπωσιάσει το ήθος με το οποίο ο ένας αντιμετώπιζε τον άλλον παρά τα δυνατά λόγια τους στον αέρα με τις «φαρμακερές» ατάκες … Μια φορά μάλιστα αυτοί οι πρωταγωνιστές της εποχής, δώσανε ραντεβού έξω από το στούντιο του σταθμού στη Δημοκρατίας, για να κάνουν πρόβα διαξιφισμού!

 Ο Γιώργος Βλαχάκης, μπήκε στην αίθουσα φορώντας το κράνος από το «παπάκι» του! Φανταστικές σκηνές που είχαν καταγραφεί φωτογραφικά στην εφημερίδα «Ο Δημοκράτης», κάνοντας «μπαμ» καθώς αποδεικνύουν τα σχόλια που ακολούθησαν επί μέρες στην αχτύπητη στήλη «Αποκρούσεις»!

Πέρασε πολλά και αβάσταχτα στη ζωή του ο εκλιπών και πάντα προσπαθούσε να είναι όρθιος και δυνατός, γνωρίζοντας ίσως το παιγνίδι της ζωής, που αρέσκεται να δοκιμάζει αλύπητα τους καλούς. Ο Γιώργος Βλαχάκης, υπήρξε ανθρώπινος. Ψυχούλα, όπως λέμε που ήταν υποχρεωμένος να θωρακίζεται δυνατά και στα ποδοσφαιρικά πεδία.

Η πίτσα “Villaggio” απέναντι από το ξενοδοχείο Γκάλαξι, ήταν η χρυσή του περίοδος. “Πληρώνετε δύο παίρνετε τρεις”, ήταν το πρωτοπόρο τηλεοπτικό του σποτ αρχές της δεκαετίας του 90. Όλα κυλούσαν υπέροχα μέχρι που το αναγκαστικό κλείσιμο εκείνης της πιτσαρίας, που αποτελούσε στο στέκι των στεκιών για τους φίλους του ποδοσφαίρου, έπρεπε να μετακινηθεί σε άλλο σημείο…

-Επί της προεδρίας του στην ΕΠΣΗ άρχισαν τα παιγνίδια εθνικών ομάδων στο Ηράκλειο, με πρώτο ένα επίσημο ματς της Ελπίδων στο γήπεδο του ΟΦΗ, όπου είχαμε συνεργαστεί στενά με την Ομοσπονδία για την οργάνωση και επιτυχία του. Το δείγμα ήταν εξαιρετικά καλό, για να ακολουθήσει έκτοτε η σειρά των πολύ μεγάλων αγώνων επί διοίκησης Τζώρτζογλου στην Ιδομενέως που αργότερα αποτέλεσαν υψηλότατου επιπέδου παραστάσεις στο Παγκρήτιο.

Να πούμε για τον αγώνα δρόμου που έκανε στην Αθήνα για να στηρίξει τον ΟΦΗ όταν άρχισαν να χτυπούν τα πρώτα καμπανάκια μετά την ένδοξη πορεία του, στην εποχή των μπαράζ πριν και μετά; Όσοι ξέρουν, ξέρουν και σίγουρα ξέρει ο Θεός!

Αισθανθήκαμε να γράψουμε λίγες λέξεις για τον Γιώργο, χωρίς ατζέντα, ή βιογραφικές συνταγές.

-Με συναίσθημα και ψυχή, για έναν άνθρωπο που λειτουργούσε με αυτά, έτσι για να του πούμε πιο δυνατά «Γιώργο Βλαχάκη, ο παράδεισος σε περιμένει…»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News