default-image

Κριστιάνο Ρονάλντο... σαν το παλιό καλό κρασί!

Απόψεις
Κριστιάνο Ρονάλντο... σαν το παλιό καλό κρασί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Ρονάλντο έχει βελτιωθεί με την ηλικία ... ενώ οι περισσότεροι παίκτες ξεθωριάζουν στα 30;

Οι αναλυτές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχουν δώσει μεγάλη προσοχή στο να αναλύσουν τις επιδόσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο, βλέποντας να προσαρμόζει με επιτυχία το παιχνίδι του τα τελευταία χρόνια για να παραμείνει στην κορυφή. Το ερώτημα που θέτουν είναι πώς ο Ρονάλντο βελτιώνεται όσο μεγαλώνει ... ενώ οι περισσότεροι παίκτες ξεθωριάζουν στα 30 τους χρόνια;

Τώρα στα 33 του, ο Ρονάλντο βρήκε έναν τρόπο όχι μόνο να συνεχίσει να κάνει ό, τι κάνει σε εβδομαδιαία βάση, αλλά και στα μεγαλύτερα παιχνίδια των μεγαλύτερων σταδίων και διοργανώσεων.

Η πρώτη εξήγηση έρχεται μέσα από τους αριθμούς και στο ρεκόρ του Ρονάλντο πριν και μετά από τα 30ά γενέθλιά του που αποδεικνύει την κυριαρχία του.

Πριν κλείσει τα 30 , οι επιδόσεις του ήταν 52 γκολ σε 118 παιχνίδια για την Πορτογαλία. Από τα 30 του χρόνια και μετά, έχει πετύχει 32 γκολ σε 33 παιγνίδια.

Πώς το έκανε; διερωτάται ο συντάκτης της Daily Mail και απαντά:

"Δεν πρόκειται για τυφλή τύχη αλλά για μια συνειδητή αλλαγή".

Να που οι αριθμοί λένε πολλά στο ποδόσφαιρο. Από την πρώτη του από τις εννέα σεζόν για την Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή η προσαρμογή έγινε εμφανής.

Οι ντρίμπλες του Ρονάλντο που επιχειρούσε ανά παιχνίδι έπεσαν από 6,26 το 2009-10, σε 4,31 το 2013-14, σε 2,35 το 2017-18!

Τα σουτ μέσα από την περιοχή έχουν περάσει από 3.33 στην πρώτη του σεζόν σε 5.34 τώρα. Ενώ τα σουτ που επιχειρεί εκτός περιοχής, έχουν πέσει από 4.16 σε 1.54!

Ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας έχει σήμερα την τάση να αισθάνεται σαν να κάνει λίγα, όταν στην πραγματικότητα βρίσκεται σε αναμονή για την ευκαιρία του να αναπηδήσει.

Δεν είναι απλά ένας επιβάτης. Είναι απλά κάποιος που έχει αλλάξει τον τρόπο που παίζει προς το καλύτερο, για να παρατείνει τη διαμονή του στην κορυφή.

Στις ημέρες που οδήγησαν στην κρίση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γιουβέντους, όταν το ριμπάουντ του Ρονάλντο έκλεψε την παράσταση, ο Μπουφόν ρωτήθηκε για τον αντίπαλό του.

«Έχω απεριόριστο θαυμασμό για τον Κριστιάνο Ρονάλντο», είχε δηλώσει ο τερματοφύλακας. «Είναι σε θέση να βελτιώνεται με την ηλικία. Τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι είναι έξυπνος.

«Έχει αλλάξει τη θέση του, χάνει λιγότερη ενέργεια, αλλά είναι εξίσου θανατηφόρος. Μπροστά από το στόχο είναι ένας πραγματικός δολοφόνος ».

Ο Ρονάλντο θέλει να προσθέσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο καπετάνι του, μετά από το θρίαμβο του Ευρώ 2016. Δεν θα το βάλει κάτω και θα πολεμήσει για να περάσει την Πορτογαλία στον τελικό, ακόμη και στα 33 του!

Χωρίς αμφιβολία η πρεμιέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν εντυπωσιακή. Τρία γκολ στην ισοπαλία (3-3) με την Ισπανία, αλλά και άλλοι αριθμοί που επιβεβαιώνουν την κυριαρχία του, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυση η ισπανική εφημερίδα As.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «μέτρησε» 8,7 χιλιόμετρα, έκανε 30 σπριντ και έφτασε στην τελική ταχύτητα των 33,9 χλμ /ώρα. Ολοκλήρωσε με επιτυχία 81% τις ενέργειές που πρωταγωνίστησε, ήταν εκείνος που πέρασε τις περισσότερες πάσες μετά τον Γκερέιρο (45 έναντι των 51) και πραγματοποίησε τις μισές από τις επιθέσεις της Πορτογαλίας. Επίσης ο CR7 χρειάστηκε μόλις τέσσερα σουτ για να σκοράρει τρία γκολ.

Σε αντίθεση με τον Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι είχε μια πικρή πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ισοπαλία της Αργεντινής ενάντια στην Ισλανδία (1-1) και το χαμένο πέναλτι, που απέκρουσε ο Χάλντορσον, προκάλεσαν τις πρώτες κριτικές. Έκανε 17 σπριντ και κατέγραψε 25,0 χλμ/ώρα ως την υψηλότερη ταχύτητα, κάτω από τον μέσο όρο του (27,5 χλμ/ώρα). Ξόδεψε το 83% του παιχνιδιού που, να στέκεται ή να περπατά (ταχύτητα μεταξύ 0 και 7 χλμ/ώρα). Δεν κατάφερε μία εύστοχη τελική πάσα στις τέσσερις που επιχείρησε, ενώ είχε ένδεκα σουτ χωρίς γκολ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News