Στέλιος Μαλτεζάκης

«Θέλω Αργεντινή – Βλέπω Βραζιλία»!

Οι εκτιμήσεις του Νίκκι Παπαβασιλείου και για τους ομίλους του Μουντιάλ στο ράδιο 98.4

Τα νέα στοιχεία που θα αναδειχτούν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον του Νίκκι Παπαβασιλείου. Μιλώντας χτες στο ράδιο 98.4 ο προπονητής του Εργοτέλη, εξήγησε τη σημασία τους και την σπουδή με την οποία μελετώνται από τις ειδικές τεχνικές επιτροπές της FIFA και της UEFA.

Ο ίδιος μάλιστα είχε την εμπειρία να συμμετάσχει στην επιτροπή αξιολόγησης για το ποδόσφαιρο του Euro 2008, ως προσκεκλημένο μέλος της επιτροπή της UEFA, όπου του είχε προταθεί να είναι μόνιμος μέλος, κάτι που δεν αποδέχτηκε, λόγω της προπονητικής του καριέρας.

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου μίλησε και για τις εκτιμήσεις του για το ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο στην Ρωσία. «Θέλω Αργεντινή λόγω Μέσι, αλλά βλέπω πρωταθλήτρια κόσμου την Βραζιλία, γιατί έχει εξαιρετική ισορροπία σε όλες τις γραμμές, με εξαιρετικούς παίκτες».

Για τον Λιονέλ Μέσι τόνισε επίσης ότι «είναι άδικο για αυτό το μοναδικό που έχει προσφέρει ήδη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την Μπαρτσελόνα, να μπαίνει θέμα αν θα μπορεί ή όχι να συγκριθεί με τον Μαραντόνα, από το αν κατακτήσει ή όχι το Μουντιάλ. Αυτή βέβαια, μετά από τρεις τελικούς, είναι η τελευταία του ευκαιρία. Πάντα θα είναι όμως ο Μέσι», τόνισε.

Εκτίμησε μάλιστα αιτιολογώντας και τις ομάδες που θα περάσουν από τους προκριματικούς ομίλους: Ουρουγουάη-Ρωσία (Α’), Ισπανία-Πορτογαλία (Β’), Γαλλία-Περού (Γ’), Αργεντινή-Κροατία (Δ’), Βραζιλία-Ελβετία (Ε’), Γερμανία-Μεξικό (ΣΤ’) Βέλγιο-Αγγλία (Ζ’) και Πολωνία-Ιαπωνία (Η’).

Ο Νίκκι αναφέρθηκε στα σχέδια του στον Εργοτέλη, κάνοντας λόγο για το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα, τις αλλαγές που θα επιχειρήσει και τους στόχους που μπορεί να γίνουν υψηλοί. «Είδα μετά από συζητήσεις μηνών, ότι η πρότασή μου δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, για αυτό την απέσυρα», τόνισε για το γνωστό θέμα με τις Ακαδημίες του ΟΦΗ.

Σχόλια