Όταν η σημαία της αξιοπιστίας, κυματίζει στην κορυφή!

Απόψεις
Όταν η σημαία της αξιοπιστίας, κυματίζει στην κορυφή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έρευνα που δημοσιεύεται στη “Νέα Κρήτη” αναδεικνύοντας (και επιστημονικά από την GPO) την απήχηση και την εμπιστοσύνη του ραδιοτηλεοπτικού κοινού του νησιού, προς την “ΚΡΗΤΗ TV” και το Ράδιο 98.4, είναι η ίδια με την αίσθηση που με διακατέχει τις δεκαετίες της ύπαρξής τους και της συνύπαρξής μου μαζί τους!  (Δείτε μέρος της έρευνας: Πρώτη & με διαφορά η ΚΡΗΤΗ TV - Νο 1 σταθμός σε αξιοπιστία και τηλεθέαση)

Μπορεί εν γένει οι ακροαματικότητες και οι τηλεθεάσεις να είναι το πρώτο που ενδιαφέρουν τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και δη για εμπορικούς λόγους, όμως από μόνο του δε χωρούσε στα προσωπικά μου κριτήρια.

Η αξιοπιστία είναι εκείνη που μπορεί να δώσει αξία στη σχέση ενός Μέσου με το κοινό και ευνόητα κατακτιέται μέσα από μακρά πορεία όπου καμιά μάσκα δεν μπορεί να κρατηθεί πάνω στο πρόσωπο, ειδικά στην τηλεόραση.

Βλέποντας και μελετώντας τα συντριπτικά ποσοστά με τα οποία το κοινό της Κρήτης δίνει απλόχερα την προτίμησή του στην “ΚΡΗΤΗ TV” και πολύ δυνατά στο Ράδιο 98,4 και μαζί την εκτίμηση για την αξιοπιστία τους, αισθάνεσαι ευτυχής που είσαι εκεί σχεδόν από την αρχή και συνεχίζεις...

Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας μέτρησης απήχησης και συνηθειών, που δίνει αυτά τα ποσοστά στην “ΚΡΗΤΗ TV” κυρίως στο ποιος σταθμός «είναι ο πιο αξιόπιστος και αντικειμενικός» στο νησί, μοιάζει με παράσταση θριαμβευτικής νίκης, μέσα από έναν καθημερινό αγώνα, αγωνίες, συνεχείς αναζητήσεις, πρωτοπορίες και σταθερές αξίες, σε όλα τα επίπεδα!

Οι παλιότεροι γνωρίζουν πολύ καλά το ξεκίνημα των αθλητικών εκπομπών στην “ΚΡΗΤΗ TV”, τις κοπιαστικές (με λίγα μέσα) και ολοκληρωμένες παραγωγές που προωθούσαν με θάρρος γνώμης τον αθλητισμό της Κρήτης, προβάλλοντας το έργο του. Όπως και σήμερα (με σύγχρονα μέσα) σε πιο δύσκολες εποχές με την έντονη αμφισβήτηση γενικώς των αποκαλούμενων «συστημικών» κεντρικών Μέσων και εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, όπου ο καθένας μας αναζητεί αληθινούς και γνήσιους συνοδοιπόρους.

Αλλά τίποτε δε γίνεται τυχαία... Η εμπιστοσύνη πάντα κατακτιέται και η ανάπτυξη έρχεται μέσα από μεθοδική δουλειά, αγάπη και μεράκι που μπορούν να οδηγούνται από αρετές και αξίες, μέσα από φεγγοβόλα μυαλά, γεμάτα με δημιουργικές εμπνεύσεις και γνώσεις.

Αφιερώνω σήμερα τη στήλη σε αυτό το γεγονός, γιατί όλα τα στοιχεία που είδα για τα δύο από τα τέσσερα αγαπημένα μου Μέσα (και μέρος της ζωής μου) επιβεβαίωσαν και με αξιόπιστους αριθμούς όσα πίστευα ακλόνητα για κείνα! Πόσω μάλλον όταν ο υποφαινόμενος βρίσκεται σε μια πορεία με λίγους γύρους ακόμη για το κλείσιμο μιας δημοσιογραφικής κούρσας...

- Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μια καταγραφή στιγμής, με την ανάγνωση της έρευνας. Δημοσισύτηκε στα "Σφηνάκια" της έντυπης έκδοσης της "Νέας Κρήτης"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News