Στέλιος Μαλτεζάκης

Στα... πράσα μια ακόμη στοιχηματική συμμορία στο επαγγελματικό τέννις

Το ότι οι Ομοσπονδίες του τέννις, καταβάλλουν τα μόλις τελευταία χρόνια προσπάθειες ανασύνταξης δυνάμεων, χρησιμοποιώντας και "απολυμαντικές" υπηρεσίες, επιχειρώντας τακτικά να αναδεικνύουν νέους σταρ, αυτό οφείλεται στο βρώμικο περιβάλλον του στοιχήματος, όπου βούτηξαν το δημοφιλέστατο άθλημα τα τελευταία χρόνια αθλητές, παράγοντες και λοιποί "συμμορίτες".

Μια ακόμη πτυχή βγήκε σήμερα στη δημοσιότητα. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Βελγίου γνωστοποίησαν ότι οι αρχές της χώρας έθεσαν υπό κράτηση 13 άτομα σε... επιδρομές που έκαναν, στο πλαίσιο έρευνας για τις υποψίες περί «στημένων» αγώνων στις χαμηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού τένις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μια εγκληματική οργάνωση με δεσμούς σε Βέλγιο και Αρμενία δωροδοκεί επαγγελματίες τενίστες από το 2014, προκειμένου να «στήνει» αγώνες, με τα μέλη της να κερδίζουν χρήματα από τα στοιχήματα.

Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι οι χειραγωγημένοι αγώνες ήταν συνήθως σε μικρότερα τουρνουά, τα οποία σπανίως καλύπτονταν τηλεοπτικά, όπως τα Futures και τα Challenger, όπου ήταν ευκολότερο για την οργάνωση να δωροδοκεί παίκτες.

Προκειμένου να φτάσουν στο αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, οι αρχές του Βελγίου συνεργάστηκαν με αυτές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βουλγαρίας, της Σλοβακίας, της Ολλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι εισαγγελείς γνωστοποίησαν ακόμη ότι ένας δικαστής θα αποφασίσει εν ευθέτω χρόνω αν αυτοί που τέθηκαν υπό κράτηση θα συλληφθούν επίσημα.

Σχόλια