Μετά χωρίζονται σε ομίλους και μετά πάνε... για μπιρίμπα!

Απόψεις
Μετά χωρίζονται σε ομίλους και μετά πάνε... για μπιρίμπα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι δεν γίνεται ποτέ σοβαρή δουλειά. Η κλωτσοπατινάδα των σεναρίων για την αναδιάρθρωση που προωθεί ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μάλλον βγαίνει έξω από τις ράγες του κύριου σκοπού του. 

Το γράφαμε και χτες ότι το σχέδιο που θα πατήσει φέτος για να γίνει -αν γίνει- το τελικό σχέδιο αναδιάρθρωσης και να ισχύσει την επόμενη σεζόν, έχει αρχίσει να γίνεται πολλαπλού σκοπού. Όπως το εναλλακτικό σχέδιο με 20 ομάδες που ήλθε στο φως την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα το αναμασούν.

Γιατί αυτό; Γιατί μόνο έτσι χωράει η Παναχαϊκή και όποια ομάδα πάρει την επόμενη θέση που ήδη κατέχει ο ΑΟΧ Κισσαμικός και διεκδικούν η Δόξα και τα Τρίκαλα.

Μετά χωρίζονται σε ομίλους και μετά ... πάνε για μπιρίμπα!

(Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αυτό το τραπέζι, αλλά αν είναι να σε κάνουν βουλευτή…)

Μνημόνια, χωρίς ανάπτυξη και στο ποδόσφαιρο!

Ερώτημα που καίει είναι τι σόι εξομάλυνση θα κάνουν στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα με τα μνημόνια χωρίς ανάπτυξη; Η συνταγή είναι αποτυχημένη και στην πολιτική. Παρότι είναι λογικό να υπάρχει δυσπιστία από τον πρώτο χρόνο των ξένων τοποτηρητών στην ΕΠΟ σε σχέση με τα αποτελέσματά τους, ας πούμε ότι θα γίνει κάτι καλό. Όμως το ουσιώδες μέρος που αφορά τις στοιχειώδεις καλύψεις σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, μένει ακάλυπτο. Έτσι κι ο γενικός δείκτης ανταγωνισμού θα είναι ισχνός και οι ανάγκες επιβίωσης θα παραμείνουν να παράγουν εκτροπές και να βάζουν στο παιγνίδι των ΠΑΕ ακατάλληλα πρόσωπα με τα γνωστά παράγωγά τους, όνομα και μη χωριό…

Έχουν... ξεφύγει

Μερικά από τα τρέχοντα θέματα της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας, πάνω και κάτω, είναι δύσκολο να τα παρακολουθήσεις… Καλύτερα να δεις μια ταινία του Χάρρυ Κλυνν, όπως το «Αλαλούμ», να έχεις να θαυμάζεις την ερμηνεία με τον παπά και την εθνική ομάδα! Αλληλούια! Χάσαμε το μέτρο, στοπ!

Κι ύστερα λένε «Ο αθλητισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πολιτισμό»! Αλλά αν εννοείται έτσι, επειδή άρχισαν να δίνουν συνεντεύξεις σε χώρους Μουσείων, όπως χτες στο μουσείο της Ακρόπολης οι μπασκετικοί των πλέι οφ της Α1, πάσο…

Υπάρχουν όλοι παντού σε μικρογραφία. Βοργιάδες που καταγγέλλουν και Μαλαματένιοι που δίνουν ραντεβού στα δικαστήρια. Σε άφθονες εκδόσεις μαζί οι μινιατούρες τους, ανά την επικράτεια.

-Απάντηση κλισέ, για ΠΑΕ με ψηλούς στόχους στη Football League, με ένα γιγαντιαίο πρέπει για την επίτευξή τους, την έδωσαν ως απάντηση σε δημοσίευμα, «κύκλοι» της ΠΑΕ Άρης:

«Σε μια χρονιά, που τα έξοδα ήταν πάρα πολλά και δεν υπήρξαν έσοδα, είναι λογικό να υπάρχει ζημία. Γι’ αυτό άλλωστε και προκηρύχτηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πρόσφατα. Περισσότερα προσεχώς, για όλους και για όλα…».

-Ραντάρ, τανκ-ρομπότ και... αντιαεροπορικά όπλα θα είναι σε ετοιμότητα στη Ρωσία μαζί με άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα Silok, Svet-KU, R-300R Žitelj, R-934MBV, Sinica, Arbalet, για να αποτρέψουν κάθε τρομοκρατική απειλή στην περίοδο του Μουντιάλ.

-Το καλό νέο από την ίδια την οικοδέσποινα Ρωσία, είναι ότι βγήκαν καθαροί σε θέμα ντόπινγκ όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι στη λίστα επιλογής της εθνικής ομάδας.

 -Το κακό νέο έρχεται από φιλόζωους, που σύμφωνα με την "deutsche welle", είναι σε συναγερμό, γιατί ενόψει του Μουντιάλ, θανατώνονται αδέσποτα σκυλιά. Το ίδιο συνέβαινε και με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

-Καυτή και διδακτική αλήθεια από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο προπονητής της Μονακό, που βρέθηκε αυτές τις μέρες στη χώρα μας, είπε πολλά σοφά, που καλά θα κάνουν να τα διαβάσουν όλο και πιο πολλοί, παράγοντες και προπονητές:

 «Ένα ταλέντο είναι σαν μια καλή μέρα. Στη Μονακό έχουμε πολλές καλές μέρες, αλλά πρέπει να τις αξιοποιούμε. Αλλάξαμε τη φιλοσοφία του κλαμπ που αγόραζε έτοιμους παίκτες, αλλά τώρα τους φτιάχνουμε εμείς. Και στον Ολυμπιακό είχα πολλά ταλέντα όταν ήμουν προπονητής, αλλά μόνο ο Μανωλάς έπαιξε σε υψηλό επίπεδο. Που χάθηκαν όλοι οι άλλοι; Είναι θέμα προπονητή να μετατρέψει ένα ταλέντο σε παίκτη». (Λεονάρντο Ζαρντίμ, προπονητής Μονακό).

Συγκίνησε ο Γκαλέτι με όσα είπε για την περιπέτεια υγείας του, τον ΟΦΗ στον οποίο ένοιωθε καλά και γιατί είπε «αρκετά, αυτό ήταν», όταν τον αποθέωνε ο κόσμος στο Καραϊσκάκης στο ματς με τον Ολυμπιακό…

"Τον Οκτώβριο του 2012 έγινε η επέμβαση και τον Γενάρη ήμουν ξανά για προπονήσεις. Μετά ήρθε ο ΟΦΗ. Ένιωθα καλά εκεί στον ΟΦΗ και στο 9ο ματς που έπαιξα ήταν με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Είχαν περάσει τρία χρόνια αλλά δεν είχα ξεχάσει. Ούτε ο κόσμος. Έκλαιγαν για μένα και χειροκροτούσαν. Έπαιξα κάποια λεπτά και μετά είπα τέλος. Αυτό ήθελα. Αυτό μου έλλειπε. Η τελευταία μεγάλη αναγνώριση που ήρθε από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Έτσι έκλεισε ένας κύκλος και άνοιξε μετά ένας άλλος..."

Η πιο καυτή Κυριακή της χρονιάς, είναι αυτή που έρχεται!

Η φιέστα του ΟΦΗ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα στο Γεντί Κουλέ, κάνει τον παλμό αφάνταστα δυνατό στο Ηράκλειο. Η μάχη του Ηροδότου για την κατάκτηση του εισιτηρίου επανεισόδου στη Β΄Εθνική, δίνει επίσης ξεχωριστή λάμψη στη Νέα Αλικαρνασσό. Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέα διοίκησης της ΕΠΣΗ, αφορά όλο το ποδόσφαιρο του νομού. Γεμάτη μέρα και νύχτα που μπορεί να γίνει μέρα από την έκρηξη της χαράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News