Οι αναδιαρθρώσεις, ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης και τα "σφηνάκια"!

Απόψεις
Οι αναδιαρθρώσεις, ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης και τα "σφηνάκια"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναδιαρθρώσεις των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, είναι ζήτημα προς επεξεργασία. Το γεγονός ότι αναζητούνται και αγωνιστικά μέτρα που θα συνάδουν με τις μνημονιακές επιταγές της FIFA, για την εξομάλυνση του ελληνικού ποδοσφαίρου με ανταγωνιστικά πρωταθλήματα που θα εξασφαλίζουν εγγυημένη τηλεοπτική κάλυψη εσόδων κρίνεται ότι θα ήταν «σωτήριο» να τεθεί σε ισχύ από την τρέχουσα σεζόν!

Όμως αυτό είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί, εξαιτίας των κανονισμών της ΕΠΟ, αλλά και της «βούλησης» των συνομιλιτών.

Στη συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο της Football League Λεωνίδα Λεουτσάκου και άλλων παραγόντων ΠΑΕ, ανάμεσά τους ο Γιώργος Τουτζάρης του Εργοτέλη, συζητήθηκαν διεξοδικά τα «καυτά» ζητήματα της κατηγορίας και του ποδοσφαίρου. Εκείνο που φέρεται να τόνισε ο υφυπουργός, είναι ότι οι όποιες αναδιαρθρώσεις πρωταθλημάτων αποφασιστούν θα είναι γνωστές το αργότερο μέχρι 10 Ιουνίου.

Οι σχεδιασμοί που έχουν τεθεί σε επεξεργασία για να τεθούν σε εφαρμογή από τη σεζόν 2019-20, περιλαμβάνουν πολλά σενάρια, για το πώς θα προκύψει αυτή η διάταξη με Σούπερ Λίγκα 1(12 ομάδων) και 2 (10 ομάδων), καθώς και η  Football League (12 ομάδων), αλλά και βασικά κριτήρια συμμετοχής, που θα αφορούν χαρακτηριστικά δεδομένα μιας ΠΑΕ.

Οι διεργασίες έχουν γίνει ήδη περισσότερο εντατικές από την Δευτέρα, με τις διαβουλεύσεις των ενδιαφερομένων πλευρών να πυκνώνουν.  Εκείνο που είναι πλέον σίγουρο, για όλες τις υπάρχουσες κατηγορίες, είναι ότι τα πρωταθλήματα θα γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά, όπως βγαίνει και από τους παραπάνω αριθμούς, καθώς οι στόχοι που θα τεθούν θα αφορούν μια θέση… στον ήλιο.

Έτσι ο ΟΦΗ από τη Σούπερ Λίγκα και ο Εργοτέλης από τη Football League, θα χρειαστούν ευφυείς σχεδιασμούς στα ρόστερ τους, αφού θα διεκδικούν ο μεν πρώτος την άνετη παραμονή (σε μια ενδεχόμενη πτώση… έξι ομάδων, όπως προβλέπει το βασικό σχέδιο, είτε αν γίνει με άλλη μορφή πλέι άουτ, ή οτιδήποτε άλλο επιλεγεί), ο δε Εργοτέλης από τη Football League, είτε πλασάρισμα για ένταξη στην Σούπερ Λίγκα 2, ή το καλύτερο για άνοδο! Βέβαια με τα τωρινά στοιχεία των πρωταθλημάτων, προβληματίζει ιδιαίτερα  ότι «κάποιες από τις ομάδες που θα υποβιβαστούν, θα χάσουν τη μάχη από πολύ νωρίς με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, ενώ την ίδια ώρα ο ανταγωνισμός στην Football league θα είναι μάλλον μειωμένος».

9+1 "σφηνάκια" 

#Ελπίζοντας ότι εκείνοι που έκαναν ότι μπορούσαν να μην προχωρήσει η πρόταση του ερασιτέχνη για τον «Νίκκι» από την ΠΑΕ ΟΦΗ, θα αναλάβουν την ευθύνη τους, για την αρτιότερη λειτουργία των Ακαδημιών…

# Έχουν πάρει πολύ φόρα συγκεκριμένοι -καθώς φαίνεται- τύποι στο να οικονομούν από το στοίχημα και να εκθέτουν ομάδες της Κρήτης.  Φοβερό να βλέπεις (μέσω sportradar) ποντάρισμα στο εξωτερικό σε ένα παιγνίδι κυπέλλου ερασιτεχνών, όπως το Επισκοπή - ΠΑΝΟΜ, το οποίο είχε κριθεί στα πέναλτι…

#Ουδόλως παράξενο που εντοπίστηκε ύποπτο το Άρης - Απόλλων Λάρισας (3-0). Να δείτε που θα εντοπιστεί και το 7-0 με τον ΑΟΧ Κισσαμικό. Τί είχες Γιάννη; Ο Απόλλων Λάρισας έως τώρα έχει αθωωθεί για τρία ματς και εμπλέκεται σε έξι ακόμα και έπεται συνέχεια! Πρωταθλητής… στις κεραίες!

#Μάλλον, δεν τα είπε τυχαία ο Κατσουράνης με τις «Μπαρτσελόνες και Παρί Σεν Ζερμέν»; Θα δείξει… ο σκοπός του.

#Και μόνο που γίνεται ειδική αναφορά για τα χειραγωγημένα της Football League στην επιστολή της Φάτμα Σαμούρα, αρκεί. (…σημειώνεται «με ανησυχία» το γεγονός ότι συνεχίζει να αποτελεί ζήτημα, ιδιαιτέρως στη Β’ εθνική, γράφει).

#Αρρώστια η εμμονή της Καλλιθέας να κυνηγάει τα ασφαλιστικά της Football League, για να σώσει «δικά της» που δεν σώνονται. Ένσταση… στην ένσταση με θύμα ουσιαστικά τη διοργάνωση, που κινδυνεύει να μεταθέσει την επικύρωση της βαθμολογίας, μετά την ολοκλήρωσή του πρωταθλήματος  τη Δευτέρα…

# Αν γινόταν εδώ και τώρα αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων, ο Εργοτέλης παρά τη θέση "9" στον πίνακα, θα είχε μεγάλη τύχη για την Σούπερ Λίγκα 2, λόγω ειδικών κριτηρίων που έχει αβαντάζ...

#Έχει τα δίκια του ο επικεφαλής της ισπανικής La Liga, Χαβιέ Τέμπας να επιτίθενται  στον πρόεδρο της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο για τα δύο νέα παγκόσμια τουρνουά που προγραμματίζει να διοργανώσει, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή θα βλάψει την ποδοσφαιρική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο.  Η φράση που είπε σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, μοναδική: «Θα υπάρξει τροφή σήμερα και πείνα αύριο»!

#Είναι ενδιαφέρον πως καθιερώθηκε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν. Ήταν επιλογή του με έμπνευση από τον εμβληματικό κινηματογραφικό χαρακτήρα της εποχής, Dirty Harry ( «Βρώμικος Χάρι»). Ο ίδιος επέλεξε να είναι ο "Καθαρός" ("Clean" Harry)!

Ουέσκα θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο στην La Liga για πρώτη φορά στην ιστορία της, πρωτοπόρος στη δεύτερη κατηγορία και πλέον «νεοφώτιστη»! Το εξαιρετικό είναι ότι το 1910 ιδρύθηκε από υποστηρικτές της Μπαρτσελόνα και εξακολουθεί να φορά τα ίδια χρώματα με τους Ισπανούς πρωταθλητές. Ο προπονητής της, Ρούντι, ήταν πρώην βοηθός του Τίτο Βιλανόβα! Με λίγα λόγια αδελφάκια!

Με τους Αμερικανούς ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος, τι σχεδιάζουν

Το θέμα των «Times», ενόψει του τελικού του Champions League, για το αν δούμε το «Ολιμπίνσκι» γεμάτο ή μισογεμάτο, θα μπορούσε να γίνει άμεσα αποδεκτό, αν το άλλο μισό του δεν προπαγάνδιζε την ιδέα, ότι γίνονται σκέψεις να γίνει ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ποδοσφαίρου, από τη νέα σεζόν και σε άλλες ηπείρους, με πρώτη υποψήφια πόλη τη Νέα Υόρκη.

Οι Times αποκαλύπτουν ότι οι Μαδριλένοι έχουν επιστρέψει περισσότερα από 2.000 εισιτήρια (από τα 16.626 που δικαιούνταν), αφού οι φίλοι της Ρεάλ αποφάσισαν να ακυρώσουν το ταξίδι τους στο Κίεβο.

Ο λόγος είναι το πολύ ακριβό κόστος διαμονής στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, αφού υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αισχροκέρδεια από τους ξενοδόχους και εστιάτορες.

Η Λίβερπουλ μετά απ' αυτό ζήτησε να λάβει η ίδια τα εισιτήρια που επιστράφηκαν, αλλά φαίνεται να εισέπραξε αρνητική απάντηση από την UEFA, η οποία ωχριά σε ενδεχόμενο επεισοδίων! Όλα αυτό από την ιστορία της Μαρία Γκαρθία Μέλλα, μιας γυναίκας - φανατικής οπαδού της Ρεάλ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News