Παναγίτσες, μάσκες και... καρπούζια χωρίς φλούδες και σπόρια

Απόψεις
Παναγίτσες, μάσκες και... καρπούζια χωρίς φλούδες και σπόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθρέπτης για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν αμείλικτος με τη διαιτησία του Μπορμπαλάν στον τελικό του κυπέλλου. Ούτε σπόρια, ούτε φλούδες! Μοίρασε το καρπούζι στη μέση και εκτέλεσε μια διαιτησία πεντακάθαρη, κάνοντας τους δικούς μας να κρύβονται ή και να σπεύδουν σε οφθαλμίατρο.

Ηλίου φαεινότερο ότι η ελληνική διαιτησία σέρνεται κυριολεκτικά πίσω από τα άρματα που έχουν αναβάτες τους κυρίαρχους της εξουσίας στην ΕΠΟ. Ξέρουν ότι αν δεν παίξουν όπως επιβάλλουν οι υπολογισμοί τους, μπορεί να εξαφανιστούν, χωρίς μαγικά…

Ποιος από αυτούς σε ένα τέτοιο ματς θα έδινε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, και θα έκανε τρεις αποβολές (Μαουρίτσιο, Βράνιες, Βαρέλα), με τους παίκτες να υπακούουν χωρίς αντιδράσεις;

Ποιος από αυτούς σε ένα τέτοιο ματς θα έδινε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, και έκανε τρεις αποβολές (Μαουρίτσιο, Βράνιες, Βαρέλα), με τους παίκτες να υπακούουν χωρίς αντιδράσεις;

Η αλήθεια είναι πεντακάθαρη. Οι διαιτητές που σφύριζαν ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ, ή πριν λίγα χρόνια τον Ολυμπιακό, θα κινούνταν στο γήπεδο με τρεμάμενα πόδια, για να μην βγουν ακατάλληλοι από τους πίνακες.

Η απόφαση του Περέιρα, ξεγύμνωσε όλη την εικόνα για να δει κι ο κόσμος τη μεταμορφωμένη συμπεριφορά, ομάδων και παικτών, που σε άλλες περιπτώσεις μπροστά στη θέα κάποιου «εξαρτώμενου» Έλληνα διεθνή διαιτητή, θα έκαναν τους καμπόσους σε κάθε απόφασή του, που δεν τους βόλευε. Παναγίτσες μπροστά στον Ισπανό!

Ο Πορτογάλος με την επιλογή Μπορμπαλάν, έκανε ρεζίλι τους Ελληνες διαιτητές, σε σημείο γελοιοποίησης, με το ερώτημα να πλανάται από το αν είναι ανίκανοι, ή "χειραγωγημένοι"

Καταλήξαμε μια ακόμη φορά ότι το μοναδικό αντίδοτο στα «ελληνικά φαινόμενα» είναι να εξασφαλιστεί η θεσμική θωράκιση της Ομοσπονδίας. Να υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή, που δεν είναι «κολητάριοι» των «μεγάλων», αλλά θα έχουν κύριο μέλημα την λειτουργία με κύρος της Ομοσπονδίας. Ουτοπία. Αν υπολογίσεις και το γενικό κλίμα της χώρας.

Ούτε η σημερινή ΕΠΟ, μπορεί να φροντίσει όπως θα έπρεπε και τις δικές της διοργανώσεις. Αυτά που έγιναν στην Αμαλιάδα σε βάρος του Ηροδότου, δίνουν κλασική ένδειξη για το ενδιαφέρον της μαμάς. Μηδενικό. Μπάτε σκύλοι αλέστε…

Ζουν σε άλλο πλανήτη, για να γνωρίζουν  τα ξενυχτάδικα και τους μπράβους μιας περιοχής, ώστε οι διοργανωτέςτων μπαράζ να έχουν λάβει μέτρα προστασίας των (όποιων) φιλοξενούμενων.

Η νοοτροπία είναι τέτοια, πως κανείς δεν πρόκειται να αλλάξει. Και τη νέα σεζόν τα ίδια θα έχουμε. Να γίνεται το έλα να δεις σε ένα παιγνίδι γιορτής, να καίνε πόλη και αυτοκίνητα, να πλακώνονται μεταξύ τους και να πετάνε πέτρες στα ΜΑΤ!

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News