Άλλοι τρώνε ανανά... κι άλλοι κουτόχορτο!

Ποδόσφαιρο
Άλλοι τρώνε ανανά... κι άλλοι κουτόχορτο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν γίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο να πληρώνει έτσι άκομψα τη «νομή» της εξουσίας που έχουν δύο ΠΑΕ στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με τις ευλογίες της ίδιας της αθλητικής ηγεσίας.

Όπως δεν γίνεται να είναι τόσο αφελής ο φίλαθλος (… ή νομίζουν ότι είναι), για να μην αντιλαμβάνεται την υποκρισία και την σκοπιμότητα, πίσω από τις επιλογές της ΚΕΔ καθώς και την ανακοίνωση του εκτελεστικά κυρίαρχου «πόλου» μέσα στο Γουδή, ενώ μια ολόκληρη εβδομάδα «βούιζαν» τα μέσα ενημέρωσης, ότι πάνε να ορίσουν ξένους διαιτητές στον τελικό.

-Καλός άνθρωπος ο Βαγγέλης, λένε όλοι και πριν την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ, πέρα από το «ο δικός μας» του Ιβάν. Ο φίλος μας ο Μανώλης, πάντως, κάθε φορά που ακούει για «καλός άνθρωπος» ψάχνει να βρει το ελάττωμά του! Γιατί δεν εξαντλείται να λέει, ότι το καλό πάει με όλα, όπως η Coca Cola! Καλός άνθρωπος ας πούμε, αλλά ακατάλληλος ως πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Ευάγγελος Γραμμένος…

-Η διοίκηση Γραμμένου γύρισε το ποδόσφαιρο 43 χρόνια πίσω και με τον τρόπο που το έκανε, ευτέλισε την ελληνική διαιτησία, την οποία θα έπρεπε να στηρίζει και όχι τις επιθυμίες αφεντικών των ΠΑΕ... Ο Βασιλειάδης τι λέει, που τα έβλεπε όλα καλά;

- «Σε διαβούλευση η εισαγωγή του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο», το οποίο θα κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενους 13.454.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για να κάνουν παιγνίδια νέου τύπου…

Πέρα από την παρωδία του ορισμού των Ισπανών διαιτητών στον ελληνικό τελικό κυπέλλου, ενδιαφέρον έχουν και οι αμοιβές τους, από την πλουσιότατη ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που έχει γυρίσει την πλάτη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και μοιράζει χρυσούς μισθούς στους "golden Boys" που έχει διορίσει.

Η ισπανική διαιτητική αποστολή θα πληρωθεί με αμοιβές που προβλέπονται από την UEFA για τη φάση των ομίλων του Champions League. Ο Ισπανός ρέφερι Φερνάντες Μπορμπαλάν θα λάβει αμοιβή ύψους 5.800 ευρώ, ενώ, τόσο οι βοηθοί (Ραούλ Μαρτίνεθ και Χοσέ Καμπαγιέρο), όσο και οι επιπρόσθετοι διαιτητές (Χεσούζ Μανθάνο και Κάρλος Γκράντε) θα λάβουν από 2.600 ευρώ. Δηλαδή, η ΕΠΟ θα δαπανήσει 16.000 ευρώ, συν τα αεροπορικά εισιτήρια, συν τη διαμονή τους, συν τρία γεύματα. H αμοιβή για τον τέταρτο στο Champions League (κανονικά είναι βοηθός και όχι διαιτητής) είναι 1.700 ευρώ, όμως ο Σιδηρόπουλος θα λάβει «ελληνική αμοιβή) ύψους 400 ευρώ!

Καλά θα κάνουν οι οπαδοί των φιναλίστ του κυπέλλου να ξεχάσουν εκδηλώσεις με καπνογόνα και λοιπά το Σάββατο  στο ΟΑΚΑ. O Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί τουκαι το έχει αποδείξει στην πολύχρονη καριέρα του.

Η διακοπή του αγώνα Βιγιαρεάλ-Θέλτα (16 Φεβρουαρίου 2014) για το ισπανικό πρωτάθλημα αποτελεί κλασικό δείγμα γαι το πως στέλνει δυο ομάδες στα αποδυτήρια!

Η Θέλτα ήταν μπροστά στο σκορ όταν στο 87΄ρίχθηκε στον αγωνιστικό χώρο ένα δακρυγόνο, το οποίο γρήγορα φούντωσε και ο καπνός κάλυψε όλο το γήπεδο. Στο φύλλο αγώνα, έγραψε μεταξύ άλλων:

«Όλοι οι παίκτες, όπως και η διαιτητική ομάδα, αρχίσαμε να νιώθουμε ένα δυνατό τσούξιμο στα μάτια, ενώ αντιμετωπίσαμε και αναπνευστικά προβλήματα, με την αίσθηση αυτή να γίνεται πιο έντονη, ενώ περνούσε ο χρόνος...»

«Ενώ εσείς, τρώτε τον ανανά…»!

Αναμένεται αντίδραση των ελλήνων διαιτητών, μετά την απόφαση της ξενόφερτης ηγεσίας της ΚΕΔ να ορίσει Ισπανούς διαιτητές στον τελικό του κυπέλλου ΑΕΚ. "Οι διαιτητές κύριε Περέιρα, δεν είναι πρόβατα. Έχουν φωνή και ετοιμάζονται να αντιδράσουν με ανακοίνωση. Τους στείλατε στα τάρταρα για να βγάλετε την ουρά σας απέξω. Ακόμη περιμένουν να πληρωθούν, ενώ εσείς τρώτε τον ανανά σας και εισπράττετε τον πακτωλό", σχολιάζει ο Βαγγέλης Δουκάκος στον "Διαιτητή"!

Θα περίμενε κάποιος, από πρόσωπα που εμπλούτισαν το νόημα της ζωής τους μέσα από τον ΟΦΗ, να μην κάνουν κατάχρηση αυτής της ευκαιρίας. Η κατασκευή «πλαστών ειδήσεων» (Fake News), όπως έκαναν τελευταία, διοχετεύοντας τις σε φίλα προσκείμενα μέσα, είναι ατόπημα, έναντι του ίδιου του κοινού της ομάδας που τους εμπιστεύεται. Ελπίζοντας ότι μετά τις εσωτερικές «διαταράξεις», θα αναζητήσουν το κοντρόλ που τους χρειάζεται, για το σκεφτούν καλά, ώστε να μην «μπατάρουν» ξανά…

-Ποιος παράγοντας έχει γνωστοποιήσει στην διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ μια πρωτοβουλία του, ότι έχει βρει δέκα άτομα που θα βάλει την επόμενη σεζόν από 30.000 ευρώ ο καθένας, για να στηρίξουν τα πρώτα βήματα της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα; Ανάμεσα τους και ένας πρώην πρόεδρος της παλιάς ΠΑΕ των καλών εποχών!

-Τόσα πρόσωπα με έντονη επιχειρηματική ιδιότητα ασχολούνται μετοχικά ή εν μέρει και διοικητικά με τον ΟΦΗ. Δεν μπορούν να βρουν έναν άνθρωπο που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «επενδυτή» στο ποδόσφαιρο, να δώσει αυτό που χρειάζεται ο ΟΦΗ;

-Το θρίλερ ξανά των τελευταίων ημερών, να βρεθούν χρήματα για τις αυτονόητες πληρωμές προς τους ποδοσφαιριστές, είναι ασήκωτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News