Στέλιος Μαλτεζάκης

Το "κοπέλι" με τη σφυρίχτρα από τα Αστερούσια, στον προθάλαμο της FIFA!

Ο διαιτητής Μανώλης Σκουλάς της ΕΠΣ Θεσσαλίας, κουβαλάει μέσα του την Κρήτη

Πολιτικός μηχανικός ο γιος του πρώην δημάρχου Αστερουσίων Βασίλη Σκουλά, έκανε Πάσχα στο Ηράκλειο και μοιράστηκε φοιτητικές ιστορίες ποδοσφαίρου με τον Γιώργο Σαγρεδάκη που έπαιζαν μαζί ποδόσφαιρο στην πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας!

Ποιός είπε ότι η Κρήτη δεν έχει διαιτητή στη Σούπερ Λίγκα; Ο Μανώλης Σκουλάς επειδή διαμένει στον Βόλο, μήπως δεν είναι βέρος κρητικός; Μεγαλωμένος στο Ηράκλειο και δη στα Αστερούσια, ο γιος του πρώην δημάρχου Αστερουσίων Βασίλη Σκουλά, αφού πήρε το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού από το Πολυτεχνείο Θεσσαλίας, διέμεινε στο Βόλο –με εξαίρεση ένα διάστημα διαμονής στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της συζύγου του- και συνεχίζει την διαιτητική του δράση, από την εκεί ποδοσφαιρική Ένωση.

Το γεγονός βέβαια ότι ανήκε στην ΕΠΣ του Βόλου, το προηγούμενο διοικητικό καθεστώς της ΕΠΟ τον είχε αδικήσει, με απόδειξη ότι τον είχε κρατήσει «συμπιεσμένα» επί χρόνια στο πρωτάθλημα της Football League!

Ο πατέρας του επιτυχημένου διαιτητή Βασίλης Σκουλάς και πρώην δήμαρχος Αστερουσίων, σε μια από τις φωτογραφίες του αρχείου μας. 

Ο Μανώλης Σκουλάς, με νωπές παραστάσεις από το πρόσφατο σεμινάριο CORE της FIFA στη Νιόν της Ελβετίας, ίσως να είναι το «καλό» που επέφερε η αλλαγή σκυτάλης στα πράγματα, με την ορθή άνοδό του στους πίνακες της Super League το περασμένο καλοκαίρι, αφού ως επιλογή δικαιώνεται από το «ντέρμπι» βαθμολογιών του πρωταθλήματος με τον διαιτητή κατηγορίας elite της FIFA Τάσο Σιδηρόπουλο  που προηγείται τώρα 8,20 έναντι 8,18, τον πλούσιο αριθμό ορισμών του σε αγώνες (πρόβα για διεθνή γήπεδα) και βεβαίως από το γεγονός ότι προτείνεται –και μάλιστα πρώτος- στη λίστα για τους νέους διαιτητές FIFA από τη χώρα μας.

(Κι αν η ΑΕΚ τον έβγαζε... στον αέρα στο ματς με την ΑΕΛ δτο 0-0 για το πρωτάθλημα, η παραδοχή της ότι τα λάθη του διαιτητή δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα, μοιάζει με παραφωνία χωρίς ήχο, αφού άλλο ο διαιτητής, άλλο οι βοηθοί…)

Ο Μανώλης Σκουλάς, έκανε και φέτος το Πάσχα του στην Κρήτη, στο τόπο του, μαζί με τη σύζυγό του και είχαμε την τύχη να τον συναντήσουμε στο «Bowling Center», μετά… το αρνί μαζί με τον πρώην ποδοσφαιριστή Γιώργο Σαγρεδάκη (φωτογραφία).

Οι δυο τους πολιτικοί μηχανικοί, συνυπήρξαν φοιτητές στο Πολυτεχνείο Θεσσαλίας και είχαν παίξει μπάλα σε αρκετά παιγνίδια της πανεπιστημιακής ομάδας. Φάνηκε από τις λεπτομέρειες της συζήτησης τους, τα «παρατσούκλια» τα περιστατικά της εποχής και άλλα πολλά που έφερναν πλούσιο χαμόγελο.

«Ο Μανώλης, είναι ένας εξαίρετος και πολύ συγκροτημένος άνθρωπος. Η καλλιέργεια και η κουλτούρα του ήταν πολύ δυνατά στοιχεία που τον χαρακτήριζαν, από τη φοιτητική του ζωή. Αν και κείνος νεότερος, είχε και την ωριμότητα και τη σοβαρότητα, ως άνθρωπος», σχολίασε ο Γιώργος Σαγρεδάκης, υποδεικνύοντας και το στοιχείο της «συνειδητότητας» που τον ξεχωρίζει.

Φανερά ευτυχισμένος ο Μανώλης Σκουλάς, μας μίλησε με απλά λόγια για τη διαδρομή και τα όνειρά του στη διαιτησία και το ποδόσφαιρο, τη ζωή του και την βαθιά αγάπη που φωλιάζει στην καρδιά του για την Κρήτη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια