Λύσεις... δια ξέσεως του οπισθίου κεφαλής

Ποδόσφαιρο
Λύσεις... δια ξέσεως του οπισθίου κεφαλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λειτουργώντας έτσι, φυσικά δεν θα καταλάβουν ποτέ οι πολιτικοί και οι εξυγιαντές ότι δεν είναι τόσο θέμα νέων πειθαρχικών διατάξεων, όσο της εφαρμογής των ήδη υφιστάμενων ... -Ύποπτο;

Φανταζόμαστε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη τη μια να ξύνει το οπίσθιο της κεφαλής του, την άλλη να πιάνει τα γένια του με κίνηση προς τα κάτω, να πέφτει για ύπνο και να γυρνά από τη μια και από την άλλη πλευρά, να σηκώνεται με τις πιτζάμες και να πηγαίνει στο σαλόνι και κάποια στιγμή να αναφωνεί όπως ο Αρχιμήδης «Εύρηκα, Εύρηκα»!!!

Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. «Τσούκου – τσούκου» κι ανάβει ο γλόμπος φωτίζοντας τις… λύσεις για την βία των γηπέδων. Όπως ακριβώς έκαναν οι παλιοί μπακάληδες για να οργανώσουν τα μαγαζιά τους και να καλύπτουν τα ράφια τους. «Δια ξέσεως του οπίσθιου της κεφαλής…»

Σκέφτεστε, να λειτουργούσε έτσι η FIFA και η UEFA… Πάει το ποδόσφαιρο!

Αλλά μπορεί αυτή τη φορά να μην συμφωνήσει κανείς με αυτό που του απευθύνει στα greeklish, ναι, ο Γιώργος Σαββίδης μέσω instagram; Ότι «θα πρέπει να αναζητηθούν τα πραγματικά αίτια που προκαλούν τέτοιου είδους φαινόμενα» για να εκλείψει δια παντός. Ή αυτό:

«Δεν είναι δυνατό να είσαι υπέρ της Δικαιοσύνης για κάποιους ανθρώπους και να μην είσαι υπέρ της Δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους». Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Λειτουργώντας έτσι, φυσικά δεν θα καταλάβουν ποτέ πολιτικοί και εξυγιαντές ότι δεν είναι θέμα νέων πειθαρχικών διατάξεων, αλλά εφαρμογής των υφιστάμενων. Ούτε μπορούν να δουν ότι δημιουργούν νέα εκτρώματα που θα βρει μπροστά του ξανά το ποδόσφαιρο, όπως και τα νωπά προηγούμενα, που αποδείχτηκαν κοντονές… τρύπες στο νερό.

Ειδικά αυτό περί υποβιβασμού λόγω επεισοδίων, ενέχει πολλούς κινδύνους. Ορθά το αναδεικνύει η ΠΑΕ ΑΕΛ, με τα παραδείγματα του Παναθηναϊκού, επί Πατέρα και Βγενόπουλου κατά Βαρδινογιάννη: όπου «… για να εξαναγκάσει τον υγιή επιχειρηματία να αποχωρήσει, οργανώνει μαζί με οργανωμένους οπαδούς εκτεταμένα επεισόδια εκμεταλλευόμενος κάποιες άτυχες στιγμές…»

Ο γάμος του καραγκιόζη γίνεται κάθε χρόνο ανάλογα τα συμφέροντα πολιτικής και αρμάτων. Το να αλλάξουν την τελευταία ώρα τον κανονισμό στις αδειοδοτήσεις για να μην υπάρχει υποβιβασμός, είναι μια ακόμη ένδειξη που αποκαλύπτει ότι θα πρέπει να πάρουν μέτρα που θα αφορούν… τους ίδιους… Πολύ περισσότερο όταν η ποινή δεν είναι καθαυτή μέρος του κανονισμού, αλλά των αποφάσεων Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ…

Τι να πουν και πώς να νιώσουν δηλαδή οι άλλες ομάδες που τους πέταξαν προηγουμένως με τις κλωτσιές;

Η αστάθεια και η επιλεκτική εφαρμογή των κανονισμών, είναι βασική αιτία πρόκλησης  κρίσης πανικού στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παράγουν βία στα γήπεδα. Είναι γραμμένο, άραγε κι αυτό, ως εξυγιαντικό;

Πολύ επικίνδυνο το... σκουτεράκι!

Λίγες μόνες μέρες μετά τις μεταμεσονύκτιες αλχημείες της αθλητικής δικαιοσύνης και την διακοπή ενός αγώνα που έκανε δυσφημιστικό γύρο σε όλο τον κόσμο, ήλθε και το κόλπο για αλλαγή ποινολογίου σε μη αδειοδοτηθείσες ΠΑΕ που δείχνει μια πολύ ασόβαρη ποδοσφαιρική χώρα. Φυσικά οι προτάσεις του υφυπουργού δεν επιλύουν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε καν σαν προσωρινή λύση.

Ήδη υπάρχει διάταξη με την οποία ομάδα μπορεί να υποβιβαστεί χωρίς να χρειάζεται πρόσθετη. Είδε κανείς να εφαρμόζεται; Πάμε σε ένα ποδόσφαιρο που θα παίζεται από τις εκθέσεις παρατηρητών, διαιτητών και λοιπών νομικών στις αιθουσούλες των άμεμπτων επιτροπών; Αφού δεν υπάρχει ούτε η πολιτική βούληση, ούτε η όποια πρόθεση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News