Τα τελευταία λόγια του Κώστα Σαρρή μπροστά στην κάμερα

Ποδόσφαιρο
Τα τελευταία λόγια του Κώστα Σαρρή μπροστά στην κάμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη «Μικτή Ζώνη- Highlights» της Κρήτη TV όλη η συνέντευξη του ανθρώπου που στήριξε τον ΟΦΗ ως μεγαλομέτοχος, μέσα από τη φιλία του με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη - Η ταπεινή αποτίμηση της προσφοράς του από τον ίδιο

Δύο χρόνια πριν εγκαταλείψει τη ζωή σε αυτό τον κόσμο, ο Κώστας Σαρρής που συνέδεσε το όνομά του με την «χρυσή εποχή» του ΟΦΗ, ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΟΦΗ αποτίμησε με ταπεινότητα την προσφορά του στα «ομιλίτικα» χρόνια της Ευρώπης, μέσα από το σπίτι του και μπροστά στην κάμερα της Κρήτη TV.

Ήταν  6 Φεβρουαρίου 2016, όταν η ΕΠΣΗ επιχειρούσε μια από τις σημαντικότερες τιμητικές απονομές και ο Μανόλης Βαρδαλαχάκης, είχε την τύχη να ακούσει τα σοφά λόγια ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου, σε μια συνέντευξη που είχε συγκινήσει πολύ κόσμο, όταν προβλήθηκε στην «Μικτή Ζώνη» της Κρήτη TV. Την απονομή (για την προσφορά του στην ΟΦΗ και στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου), είχε κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου με την παρουσία του προέδρου των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΗ Βαγγέλη Παπαγγελή και του στενού φίλου του εκλιπόντος και της οικογένειας του Νίκου Τσαμπουράκη.

«Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή στην 25ετή παραγοντική μου παρουσία και είμαι πού συγκινημένος που σήμερα ως πρόεδρος της ΕΠΣΗ τιμώ τον Κώστα Σαρρή. Τον άνθρωπο που αποτέλεσε ευεργέτη για τον ΟΦΗ αλλά και βοήθησε πού κόσμο, καθώς η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή για όποιον είχε ανάγκη. Όλοι όσοι έζησαν εκείνες τις εποχές του ΟΦΗ είναι υπερήφανοι για την κρητική ομάδα. Ο Κώστας Σαρρής δυστυχώς ήπιε το πικρό ποτήρι της αχαριστίας γιατί μέσω αυτού η οικογένεια Βαρδινογιάννη ευεργέτησε τον ΟΦΗ και το κρητικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και η τιμή στο πρόσωπό του έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Εκπροσωπώντας το ποδόσφαιρο του νομού μας θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Σαρρή για όσα πρόσφερε», είχε πει τότε συγκινημένος ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Ο ίδιος απάντησε λιτά, λέγοντας: «Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από αυτά που πίστευα και αυτά που ένιωθα. Ποτέ δεν ξεκίνησα να κάνω κάτι, ούτε για να με τιμήσουν, ούτε για να προβληθώ. Τους ευχαριστώ και θα θυμούμαι πάντα που στάθηκαν δίπλα μου».

Η φιλία και η εμπιστοσύνη

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ήταν ο άνθρωπος που γνώριζε σε βάθος την εντιμότητα και την ντομπροσύνη και εν γένει την ακεραιότητα του χαρακτήρα του Κώστα Σαρρή, έχοντας συνυπηρετήσει με τον καπετάν Κώστα, όταν ο πρώτος ακολούθησε καριέρα αξιωματικού στο Πολεμικό Ναυτικό! Εκεί τους συνέδεσε στενή φιλία και ήταν το πρώτο πρόσωπο που εμπιστεύθηκε όταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αποφάσισε να υποστηρίξει την κορυφαία ποδοσφαιρική έκφραση στο όνομα του ΟΦΗ. Ο Κώστας Σαρρής έγινε όχι μόνο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αλλά στήριξε με την δύναμη του λόγου του την ομάδα στις δύσκολες στιγμές, θέλοντας πάντα το δίκαιο και το σωστό. Υπάρχουν πολλές λεπτές ιστορίες που μπορούν να καταδείξουν πόσο σημαντικός ήταν για τον ΟΦΗ εκείνης της περιόδου, καθώς ο λόγος του ήταν πάντα προσιτός στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

-Η τελευταία συνέντευξη του Κώστα Σαρρή που προβλήθηκε στη «Μικτή Ζώνη» πριν δύο χρόνια και ήταν ένα μοναδικό ντοκουμέντο θα προβληθεί στην αποψινή «Μικτή Ζώνη – Highligts» με τον Στέλιο Μαλτεζάκη (Κρήτη TV, 00:05).

Η εκπομπή περιλαμβάνει θέματα για τον πρωταθλητή Ηρόδοτο, την καυτή πρωτιά του ΟΦΗ και με τον Εργοτέλη να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Όλες οι λεπτομέρειες για τη συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ και την επόμενη μέρα που τερματίζει στο «check in» για τη Σούπερ Λίγκα. Όπως πάντα τα καλύτερα στιγμιότυπα από την Premier League, τη La Liga, τη Bundesliga και τη Serie A.

Αφιερώματα, ρεπορτάζ, αναλύσεις και σχόλια που χρωματίζουν την επικαιρότητα! στην Κρήτη TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News