default-image

Το όνειρο που ζει ο Γκατούζο, οι γυναίκες στην Περσία και τα βραχιολάκια!

Ποδόσφαιρο
Το όνειρο που ζει ο Γκατούζο, οι γυναίκες στην Περσία και τα βραχιολάκια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Το συμβόλαιό μου είναι το τελευταίο πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να γίνω κάποιος" λέει σεμνά ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ αποδίδοντας εύσημα... στον Μοντέλα!

Πανευτυχής και προσγειωμένος μαζί είναι ο Τζενάρο Γκατούζο, οδηγώντας την Μίλαν από επιτυχία σε επιτυχία. Τα σερί του στο πρωτάθλημα και η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου (4-5 τη Λάτσιο στα πέναλτι στο Ολίμπικο), ζευγάρι με την Γιουβέντους τον κάνουν να ομολογεί, ότι ζει ένα όνειρο: 

«Τα παιδιά πιστεύουν σε αυτό που κάνουμε. Έχω αλλάξει μερικά πράγματα, όμως η δουλειά έχει γίνει από τον Μοντέλα. Τα πηγαίνουμε καλά αλλά ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα», τόνισε ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ και κατέληξε για το μέλλον του στην ομάδα: «Το συμβόλαιό μου είναι το τελευταίο πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να γίνω κάποιος. Έχω ακόμα πολλά να μάθω, αλλά εδώ ζω το όνειρό μου. Κανείς δεν μου χάρισε τίποτα. Ο δρόμος είναι μακρύς για μένα και εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία που μου έχει δοθεί».

-Οι περιβόητοι πρωταγωνιστές του 2011 κρίθηκαν ένοχοι στο «Κοριόπολις» , αλλά ουσιαστικά μπορούν να πανηγυρίζουν, αφού με μερικά χιλιάρικα εξαγοράς καθαρίζουν, έχοντας και το πενταμελές Εφετείο που μπορούν να προσφύγουν. Μια χαρά. Γιατί ως ένοχοι για παράνομο στοιχηματισμό, εξυπακούεται πως θα έχουν οικονομήσει πολλά λεφτά από την δράση τους που κρίθηκε ένοχη, αλλά οι ποινές, δεν προσεγγίζουν καν το ποσοστό ενός πράκτορα στοιχηματικής εταιρείας!

-Ουτοπία ολίγον τι για τα ελληνικά δεδομένα, να ζητάς διακοπή πρωταθλήματος μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι δικαστικές υποθέσεις! Το αίτημα της ΑΕΚ μπορεί να είχε ευρωπαϊκό σκεπτικό, αλλά να, η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού, για την ποινή που του επιβλήθηκε με την ΑΕΚ, αναβλήθηκε για τις 9 Μαρτίου! Κωλύματα δικηγόρων…

-Και ο ΠΑΟΚ είναι στο παιγνίδι για τον Δημήτρη, αλλά η ΑΕΚ παίζει καλύτερα. Ποτέ δεν ξέρεις όμως, που καταλήγεις με τους «Δικέφαλους»!

-Θέλει ή δεν θέλει ο ΠΑΟΚ να ανέβει ο Άρης στη Σούπερ Λίγκα; Ο Θοδωρής Καρυπίδης απαντά και καταλήγει σε συνέντευξη του: «Γιατί να μην το θέλει; Ο ανταγωνισμός φέρνει κέρδη. Αυτοί λένε, βέβαια, το «μια πόλη μια ομάδα», οπότε αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλει. Δεν μ’ απασχολεί όμως».

Δύο ακόμη σημεία: «Ο Άρης δεν είναι σε κανένα άρμα», το ένα. Το άλλο μας βάζει στο προβληματισμό, που θα βρισκόταν παράγοντες αν δεν υπήρχε το στοίχημα (συνάγεται)! Με αφορμή το "Koriopolis": «Όσο περνάει ο καιρός, οι ομάδες τελειώνουν οικονομικά και αναγκαστικά ή μπαίνουν σε άρματα ή να παίζουν στοίχημα. Η κατάσταση είναι τραγική».

-"Ο Ιησούς ανάστησε το Λάζαρο κι ο Αλέξης τον Φώτη...". Από τον μοναδικό του είδους Κώστα Καίσαρη! (Ο Γιώργος πάντως, είναι πονηρός και τώρα δεν θα μασάει από Σταύρους…)

Επιβεβαιώνεται –δυστυχώς- συχνά: "Πάρε τους στο γάμο σου, να σου πουν και του χρόνου!"

Μπροστά τα μάτια του Ινφαντίνο

Κατέληξαν με… βραχιολάκια κάποιες γυναίκες που επιχείρησαν να παρακολουθήσουν το χθεσινό ντέρμπι Εστεγκλάλ- Περσέπολις (1-0)  στο «Azadi» της Τεχεράνης. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις μπροστά στα μάτια του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και του Μάρκο Φαν Μπάστεν, οι οποίοι παρακολουθούσαν το ντέρμπι με πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Ιράν (θα είναι παρόν στο Μουντιάλ της Ρωσίας). Μια γυναίκα εκεί, όμως, απαγορεύεται να δει αγώνες στο γήπεδο!

«Έξω η πολιτική από το ποδόσφαιρο» λέει ο Ινφαντίνο με αφορμή και την εμπλοκή του αγώνα Ιράν-Σαουδική Αραβία στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ. Καλό να το λες, άλλο να το εφαρμόζεις… (Εύκολο είναι σε αυτή τη ζώνη;)

Ήταν η καλύτερη πεντάδα αγώνων για τον ΟΦΗ

Μόλις πέρασε η πιο καυτή πεντάδα αγώνων για την κορυφή της Football League, όπου ο ΟΦΗ είχε το απόλυτο της επιτυχίας και η Παναχαϊκή μέτρησε απώλειες με μία ήττα και δύο ισοπαλίες! Και επειδή τα στατιστική έχουν μπει για τα καλά στα καθημερινά ρεπορτάζ (είδαμε και τους νέους πίνακες από το Καλλιθέα-Εργοτέλης που δημοσιοποιήθηκαν), τσεκάραμε ότι ο ΟΦΗ έχει 10 συνεχόμενους αγώνες χωρίς ισοπαλία και ότι δεν έχει δεχτεί γκολ στα 5 τελευταία του παιγνίδια και ότι η αυριανή αντίπαλος του, Αναγέννηση Καρδίτσας δεν έχει κερδίσει στα 4 τελευταία της παιγνίδια. Επίσης στην ιστορία των αγώνων τους στην Β΄εθνική, ο ΟΦΗ έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία στο «Γεντί Κουλέ), ενώ στο σύνολο τον αγώνων τους (7), μετράει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα στην Καρδίτσα το 2011.

Έχει τη «φόρμα» για νίκη

Ο Εργοτέλης θα αναζητήσει την πρώτη του νίκη επί του ΑΟΧ Κισσαμικού (ως Κισσαμικός), αφού στον πρώτο γύρο παραχώρησε ισοπαλία και την περίοδο 2015-16 είχε ηττηθεί και τις δύο φορές. Τη μία στην αξέχαστη αναμέτρηση στου Γάλλου! Η βαθμολογική ανάγκη τον υποχρεώνει να είναι πιο αποφασιστικός τώρα στα Περβόλια, μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη. Το αβαντάζ του είναι ότι από άποψη "φόρμας", βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα. Επί της ουσίας, θα δει πολύ καλύτερα την δύσκολη ακόμη συνέχεια που έχει μπροστά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News