50.000 λόγοι που κερνάει ο Τζώρτζογλου, στο όνομα του Μπέου!

Ποδόσφαιρο
50.000 λόγοι που κερνάει ο Τζώρτζογλου, στο όνομα του Μπέου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση αυτή έχει ειδική σημασία για το δικαστήριο που έχει οριστεί τον προσεχή Απρίλιο στην Αθήνα (μετά από πέντε αναβολές), για τη μήνυση (συκοφαντική δυσφήμιση) και αγωγή (50.000 ευρώ) Μπέου εναντίον Τζώρτζογλου.

Πέρασαν επτά χρόνια για να σκάσουν οι βόμβες για το «Koriopolis» στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την ανακοίνωση των αποφάσεων από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που κρίνουν ενόχους τους κύριους πρωταγωνιστές του.

Επτά ολόκληρα χρόνια μετά που «άρπαζαν» κυριολεκτικά την άνοδο του ΟΦΗ από τη Β΄εθνική στα μπαράζ, μέσα από όργια παρασκηνίου, βυθίζοντας την κρητική ΠΑΕ στο πηγάδι των οικονομικών ανοιγμάτων, μέχρι που εκείνη, έσκασε...

Επτά ολόκληρα χρόνια μετά την κατακραυγή της εποχής και τις θαρραλέες καταγγελίες του προέδρου της ΕΠΣΗ Νίκου Τζώρτζογλου στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ και την ανοικτή κριτική του για τη δράση του Αχιλλέα Μπέου, μετά την πρώτη παρουσίαση των φακέλων της UEFA στη Βουλή από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Πλεύρη, με πληθώρα «ύποπτων» αγώνων στη δεύτερη κατηγορία, που αναδείκνυαν «πρωταθλητή» τον Ολυμπιακό Βόλου. Ήταν Ιούνιος 2011.

Ακολούθησε η καταγγελία του προέδρου της ΕΠΣΗ για την παρεμπόδισή του από τον κ. Μπέο και μπράβους στα γραφεία της ΕΠΟ, παρουσία του τότε προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου.

Οι πέντε αναβολές και η αγωγή των 50.000 ευρώ

Δύο χρόνια μετά, ο Αχιλλέας Μπέος αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, για όσα του καταμαρτυρούσε, προχωρώντας σε μήνυση και αγωγή εναντίον του, ζητώντας το ποσό των 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη, με τον Νίκο Τζώρτζογλου να δηλώνει –τότε- σχετικά:

«Το να με κατηγορεί και να με μηνύει ο Αχιλλέας Μπέος και να μου ζητά και 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη που του προξένησα, για μένα δεν αποτελεί ούτε “κατηγορία” ούτε “μομφή”. Αντίθετα, αποτελεί παράσημο παραγοντικού ήθους και τίτλο τιμής».

28/2/2018: Ο Αχιλλέας Μπέος κρίνεται ένοχος "για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου που διεξήχθη στις 12/3/2011, Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση".

Ως «ένοχος» στη δίκη τους

Η απόφαση αυτή έχει ειδική σημασία για το δικαστήριο που έχει οριστεί τον προσεχή Απρίλιο στην Αθήνα (μετά από πέντε αναβολές), για τη μήνυση (συκοφαντική δυσφήμιση) και αγωγή (50.000 ευρώ) Μπέου εναντίον Τζώρτζογλου.

Ευνόητο είναι ότι αν ο κ. Μπέος κρινόταν αθώος στο «Koriopolis» για δωροδοκία-δωροληψία και για αλλοίωση αποτελέσματος, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, θα ήταν σε δυσχερή θέση, αφού οι νομικές εκτιμήσεις έκριναν έτσι ευνόητα με αυτό το δεδομένο. Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που έκρινε για όλα αυτά, ένοχο τον κ. Μπέο, δικαιώνει παράλληλα και τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ για τους ισχυρισμούς του 2011 ενώπιον του σώματος της Ομοσπονδίας.

Καταλαβαίνετε δηλαδή γιατί ο Νίκος Τζώρτζογλου κερνάει τους φίλους τους, από το πρώτο λεπτό που έγινε γνωστή η απόφαση του «Koriopolis»! Είναι η δικαίωση του αγώνα του και όλα τα άλλα μαζί, όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφτεί!

 Τι είχε πει το 2011 ο Τζώρτζογλου

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Τζώρτζογλου είχε πει μεταξύ άλλων στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ τα παρακάτω, για να προχωρήσει ο Αχιλλές Μπέος σε μήνυση και αγωγή:

«Όταν μίλησα πέρσι για φακέλους, με περίμενε (σ.σ.: Αχιλλέας Μπέος) με 4 μπράβους, μου επιτέθηκε και εσείς μιλάτε για απειλές. Κάθε φορά που πάω στην ΕΠΟ, τα 4 παιδιά μου αγωνιούν αν θα γυρίσω πίσω. Επειδή η ΕΠΟ του επιτρέπει να μπαίνει η Αυτού Μεγαλειότητα. Αυτός ο ίδιος ο κύριος δεν ξέρετε τι κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρετε τι κάνει σε ποδοσφαιριστές, στον Παναθηναϊκό δεν τους είπε “σας γ...σα και θα σας ξαναγ...σω” και αυτό τον άνθρωπο το 50% των ομάδων της Σούπερ Λίγκας τού λένε ότι κάνεις καλά τη δουλειά σου και πήγαινε τώρα και στην ΕΠΟ. Αυτή είναι η αλήθεια.

Kύριε Πιλάβιε, η πορεία σας μοιάζει σαν τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα που λέει και ο Γιάννης Πάριος σε μια κασέτα. Χαμογελάτε, ε; Το πιάσατε το υπονοούμενο με την κασέτα; Έχετε και εσείς σχέση με κασέτα, κύριε Πιλάβιε. Έχετε και εσείς τα σουξέ σας. Ξέρετε τον τίτλο του σουξέ “Τι ορισμός είναι αυτός; Θα τρελαθώ, θα τρελαθώ”; Σε στίχους Αχιλλέα Μπέου, μουσική Σοφοκλής Πιλάβιος, ενορχήστρωση Πραξιτέλης Ζαχαριάδης. Δεν μιλούσατε με τον πρώτο ύποπτο σύμφωνα με την UEFA; Τέσσερα χρόνια αποκλεισμό στον Μπέο, μόλις ο άνθρωπος φυλακίστηκε. Γιατί δεν το κάνατε πιο μπροστά;», είχε πει μεταξύ άλλων."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News