default-image

Αλεξάντερ Σέφεριν: Ναι στην 4η αλλαγή, όχι στο VAR!

Ποδόσφαιρο
Αλεξάντερ Σέφεριν: Ναι στην 4η αλλαγή, όχι στο VAR!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θα προχωρήσει η χρήση του VAR στο Champions League για τη νέα χρονιά. Πρώτα οι δοκιμές στο Μουντιάλ...»

Την απόφαση της UEFA ότι η χρήση του συστήματος VAR, δε θα εφαρμοστεί στο Champions League, την επόμενη σεζόν αποκάλυψε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν, που έδωσε το παρών στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που έγινε στην Μπρατισλάβα .

«Δεν θα προχωρήσει η χρήση του VAR στο Champions League για τη νέα χρονιά. Συνεχίζει να υπάρχει αρκετή αναστάτωση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σέφεριν, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα γίνουν δοκιμές στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ στάθηκε και στην αναγκαιότητα εκπαίδευσης των διαιτητών, για την ορθή χρήση του.

Προχωρά η τέταρτη αλλαγή!

Η UEFA θα εγκρίνει σύντομα την τέταρτη αλλαγή σε όλους τους αγώνες της. Ο προβληματισμός σχετικά με την κατάσταση των παικτών, λόγω της επιβάρυνσης από το απαιτητικό πρόγραμμα, αναγκάζει την UEFA να προχωρήσει σε αλλαγές, δίνοντας τη δυνατότητα στις ομάδες να διεξάγουν μια τέταρτη αλλαγή σε όλα τα παιχνίδια και σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο.

Στο παρελθόν, συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA ενέκριναν τη διενέργεια τεσσάρων αλλαγών στις τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων των γυναικών κάτω των 19 ετών το 2016 (στη Γερμανία) και 2017 (Γεωργία), στο Ευρωπαϊκό Γυναικών 2016 (Σλοβακία) και 2017 (Βόρεια Ιρλανδία) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών U21 του 2017 (Πολωνία). Μετά τη μελέτη σε αυτά τα τουρνουά, η UEFA φαίνεται αποφασισμένη να εισαγάγει μόνιμα την τέταρτη αλλαγή, όπως ειπώθηκε στην εκτελεστική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στην Μπρατισλάβα.

Επιπλέον ο Αλεξάντερ Τσεφερίν, επεσήμανε και πάλι, την ανησυχία για την υπερβολική βία και για ότι συνέβη στο Μπιλμπάο την περασμένη Πέμπτη, όπου πέθανε ένας αστυνομικός.

Οι τιμωρίες θα γίνουν πιο σκληρές, ενώ μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ζήτησαν τη μέγιστη συνεργασία με τους πολιτικούς όλων των ευρωπαϊκών χωρών. «Χωρίς ενότητα, δεν υπάρχει λύση», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News