Ο ιός των ανεύθυνων

Απόψεις
Ο ιός των ανεύθυνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να μάθουμε να μη χαϊδεύουμε. Θα πρέπει να μάθουμε να μη στρογγυλεύουμε και θα πρέπει να μάθουμε να βάζουμε στο περιθώριο, αφού τις φιλτράρουμε, ανεύθυνες πρακτικές που βάζουν σε κίνδυνο εμένα, εσένα, τους γύρω μας. Είμαι εξοργισμένη που ακόμα και σήμερα διαβάζω στα μέσα κοινωνικής δικτύωση ανθρώπους να πιστεύουν πως η όλη κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι κατασκευασμένη, είναι συνωμοσιολογία ή ακόμη είναι υπερβολικά φουσκωμένη από τους δημοσιογράφους που θέλουν να πουλήσουν! Τι να πουλήσουμε κύριοι; Νούμερα; Αριθμούς; Μάσκες; Αντισηπτικά; Τι; Ε, λοιπόν αρκετά!

Η αισχροκέρδεια μπορεί να κάνει πάρτι στα “δημοφιλή” είδη των ημερών, όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα ακόμα κι αν δεν πιστεύει στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί να ρισκάρει τη υγεία του δίπλα του. Δεν τα πιστεύετε; Ωραία, το δέχομαι. Ποιος σας δίνει όμως το δικαίωμα να παίξετε με την υγεία των υπολοίπων; Και θα επαναλάβω κάτι το οποίο λέω πολλές φορές: Δε... “μουγκρίζουμε” - επιτρέψτε μου τη λέξη - αλλά ενημερώνουμε για την ευθύνη που όλοι φέρουμε. Και είναι μια ευθύνη που για κανένα λόγο δε θα πρέπει να μας οδηγήσει σε διχαστικούς διαλόγους, μονολόγους ή οτιδήποτε άλλο. Όλοι να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να δείξουμε σοβαρότητα. Οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό θα είναι μεγάλες, μη γελιόμαστε. Σε προτεραιότητα φυσικά βρίσκεται η υγεία, όμως μην ξεχνάμε ότι θα κληθούμε να διαχειριστούμε οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, οι οποίες θα είναι σοβαρές.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ήταν ξεκάθαρος. Διατηρώντας μια στρατηγική αναχαίτισης, υπογράμμισε πως όλες οι χώρες θα πρέπει «να επιτύχουν μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της υγείας, την πρόληψη της οικονομικής και κοινωνικής αναστάτωσης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Έχουμε μπροστά μας μια νέα πραγματικότητα, που, κακά τα ψέματα, πρέπει να διαχειριστούμε. Γι’ αυτό οποιαδήποτε ανεύθυνη λογική δε χωράει.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News