Αμετροέπεια

Απόψεις
Αμετροέπεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανένα μέτρο στο διάλογο, κανένα μέτρο στη διαφορετική άποψη

Ωραία λέξη η αμετροέπεια. Γλαφυρή, περιγραφική, ωμή. Και στην Ελλάδα η αμετροέπεια έχει την τιμητική της. Πρωταθλητές της αμετροέπειας είμαστε. Επαναστατούμε, φωνάζουμε, αγανακτούμε, βγαίνουμε από τα ρούχα μας, γράφουμε και ένα κατεβατό στο Facebook και κλείσαμε. Κάναμε την υποχρέωσή μας και κερδίσαμε και αρκετά likes στο Facebook, άρα αποστολή εξετελέσθη. Οποιοσδήποτε έχει επιχειρήματα ή αντίθετη άποψη με εμάς κατακριτέος, μίασμα!

Τόλμησες να υπερασπιστείς αστυνομικό; Α πα πα πα. Εκτός από θρασύς είσαι και... μπανάλ! Δεν είναι της μοδός, βρε παιδί. Σήκω λίγο να βρίσεις τον... μπάτσο, να έρθεις να γίνεις ένα με την οργή μας, να μας ταιριάζεις. Βρίσε τον λίγο για να κάνεις την επανάσταση που σου έχει μείνει απωθημένο από τα νεανικά σου χρόνια. Κέρδισες επάξια τον τίτλο του ακροδεξιού που επιζητά την καταστολή!

Τόλμησες να υπερασπιστείς πρόσφυγα; Είσαι ανθέλληνας! Είσαι αυτός που πρέπει να τον πάρει σπίτι του να τον ταΐσει, να τον ποτίσει, να τον κοιμίσει. Είσαι αυτός που δεν κατανοεί τους νησιώτες και δε σε νοιάζει η χώρα σου. Κέρδισες επάξια τον τίτλο του αδιάφορου ακροαριστερού και δήθεν.

Τόλμησες να υπερασπιστείς τους νησιώτες που δε θέλουν άλλο πρόσφυγα και άλλο μετανάστη στον τόπο τους... ε, είσαι με μεγάλα-μεγάλα γράμματα ρατσιστής, ακροδεξιός, ξενοφοβικός. Πάρε και εσύ επάξια τα κοσμητικά σου επίθετα.

Και ιδού η αμετροέπεια λοιπόν. Κανένα μέτρο στον διάλογο, κανένα μέτρο στη διαφορετική άποψη. Παίρνουμε την ταμπέλα, στολίζουμε ωραιότατα τον άλλο που διαφωνεί και το bullying καλά κρατάει. Στοχοποιούμε ανθρώπους για τις απόψεις τους χωρίς ίχνος ντροπής.

Υπάρχουν αστυνομικοί που ντροπιάζουν το Σώμα. Είμαι η πρώτη που διατυπώνω την άποψη αυτή και τη φωνάζω. Και δεν έχουν θέση στην Αστυνομία και πρέπει να απομακρύνονται. Όσο όμως ντρέπομαι να βλέπω αστυνομικό να χτυπάει ηλικιωμένο ή οποιονδήποτε άλλο αναίτια, τόσο ντρέπομαι να βλέπω πολίτες να μπουκάρουν σε ξενοδοχείο για να δείρουν άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που κοιμούνται. Διαφωνείς με μια κυβερνητική απόφαση και το δέχομαι. Να δώσεις τους αγώνες σου κατά της απόφασης αυτής, να διεκδικήσεις αυτό που θεωρείς δίκαιο με όλο σου το “είναι”, αλλά για μένα έχασες κάθε δίκιο από την ώρα που μπούκαρες σε αυτό το ξενοδοχείο. Και ο αστυνομικός που έσπασε τα Ι.Χ., δήθεν πληγωμένος από τις αντιδράσεις των ντόπιων, και αυτός έχασε το δίκιο του.

Δηλαδή τι; Θα τη στήνουμε στη γωνία για να εκδικηθούμε όποιον διαφωνεί μαζί μας; Δεν υπάρχει ο διάλογος; Δεν υπάρχουν νόμοι που πρέπει να σεβόμαστε; Μα βλέπετε πού οδηγεί αυτό; Σε νόμους της ζούγκλας! Διαφωνείς μαζί μου; Ε, τότε, σε περιμένω στη γωνία. Πόσο τρομακτικό, πόσο εκτός από τα δεδομένα μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Ευαισθησίες αλά καρτ και μαγκιές όπου μας παίρνει.

Αλλά κατά τα άλλα να θυμηθούμε σε ένα status μας κανέναν Γάλλο φιλόσοφο... «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»... Είναι και πιασάρικο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News