default-image

Χώρα χωρίς σχέδιο, χώρα χωρίς συνέχεια, χώρα χωρίς…

Απόψεις
Χώρα χωρίς σχέδιο, χώρα χωρίς συνέχεια, χώρα χωρίς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην δημοσιογραφία μας αρέσει να επικεντρωνόμαστε στις παθογένειες

Στα κακώς κείμενα. Αλώστε αυτό είναι το χρέος της δημοσιογραφίας. Όχι η καταστροφολογία αλλά η ανάδειξη θεμάτων που χωλαίνουν , η άσκηση κριτικής . Όλα αυτά τα χρόνια καταγράφοντας την φωνή φορέων, πολιτών , ανθρώπων της πιάτσας, με λίγα λόγια όλων εκείνων που ξέρουν τι γίνεται στη πραγματικότητα και όχι πίσω από καρέκλες υπουργείων,  η κοινή διαπίστωση είναι μία.

Ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός σε κανένα τομέα , δεν υπάρχει συνέχεια στην διοίκηση της χώρας.

Είμαστε μια χώρα που όταν αλλάζει η καρέκλα του υπουργείου αλλάζουν και τα δεδομένα. Και μαντέψτε που μετακυλούν οι αρνητικές επιπτώσεις. Χτες είχα την ευκαιρία να συντονίσω μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το μέλλον της βιομηχανίας στη χώρα μας . Κοινή διαπίστωση όλων ;

 Πως η χώρα δε μπορεί να πάει μπροστά και σε αυτό τον κλάδο αν δεν υπάρξει εθνικός σχεδιασμός που στον κλάδο της βιομηχανίας θα αποτελέσει «ευαγγέλιο» για όλους.

Η όποια συζήτηση για αναπτυξιακές προοπτικές ευκαιρίες και πολιτικές πέφτει στο κενό. Αλλά σε ποιο τομέα η χώρα μας έχει εθνική στρατηγική; Στην παιδεία; Στην αγροτική παραγωγή ; Στον τουρισμό; Στην οικονομία; Στην υγεία; Μπα! Όνειρα θερινής νυκτός αυτά! Εθνικό σχεδιασμό είχαμε διαχρονικά στη μουρμούρα , στη λασπολογία και το λαϊκισμό. Εκεί είμαστε πρωταθλητές!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News