Ο Ηρακλειώτης διεθνούς φήμης σολίστ Θ. Κερκέζος στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Πολιτισμός
Ο Ηρακλειώτης διεθνούς φήμης σολίστ Θ. Κερκέζος στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», της ΚΡΗΤΗ TV, και στην Νικολέτα Σφακιανάκη

Μάγεψε το τηλεοπτικό κοινό ο Ηρακλειώτης, διεθνούς φήμης σολίστ Θεόδωρος Κερκέζος ο οποίος βρίσκεται για δύο ημέρες στο τόπο καταγωγής του για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Πώς και πότε μπήκε το σαξόφωνο στη ζωή του, ενώ δεν προέρχεται από μουσική οικογένεια. Τι ήταν εκείνο που τον έκανε να θέλει να μάθει σαξόφωνο και από ποια ηλικία γοητεύτηκε από το μουσικό αυτό όργανο και θέλησε να μάθει.

Όλα αυτά τα εξομολογείται στη Νικολέτα Σφακιανάκη σε μία εκ βαθέων συνέντευξη, όπου αποκαλύπτει πράγματα για τη ζωή του, αλλά και για την αγάπη του για τη μουσική.

Τον πολυβραβευμένο σαξοφωνίστα, που χαρακτηρίστηκε ως «ένας από τους σημαντικότερους σολίστ των ημερών μας» από το διάσημο περιοδικό Gramophone, θα έχουν την τύχη το Ηρακλειώτικο κοινό να απολαύσει 8 και 9 Μαρτίου στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου.

Ο διάσημος σαξοφωνίστας, θα ερμηνεύσει το Κρητικό Κονσερτίνο του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ θα τον συνοδεύσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ με μαέστρο τον Μύρωνα Μιχαηλίδη που επίσης θα μας παρουσιάσουν το Κονσέρτο για Κρητική λύρα και ορχήστρα του Γιάννη Μαρκόπουλου, Π.Ι. Τσαϊκόφσκι και άλλα.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα": 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News