Τι είπε ο Γ. Μιχελογιαννάκης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο
Τι είπε ο Γ. Μιχελογιαννάκης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συζητήθηκε στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ο βουλευτής στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τις λεπτομέρειες από τα όσα συζητήθηκαν κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο της Συνταγματική Αναθεώρηση, αποκάλυψε μέσα από την εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Απ’ ότι φαίνεται και όπως ο ίδιος υποστήριξε αλλάζει ολοκληρωτικά το μοντέλο γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως υποστήριξε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ο κ. Μιχελογιαννάκης, σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις δύο πρώτες ψηφοφορίες, όπου ζητούμενο είναι η συγκατάθεση διακοσίων και 180 βουλευτών αντίστοιχα, τότε δε θα διαλύεται η Βουλή, αλλά θα γίνονται κάθε μήνα για ένα εξάμηνο ψηφοφορίες με ζητούμενο τους 180 και αν τυχόν, όπως σημείωσε ο κ. Μιχελογιαννάκης, στους έξι μήνες δεν τελεσφορήσει η προσπάθεια εξεύρεσης ψήφων τότε η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνεται από τον λαό.

Σε αυτή την περίπτωση ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα λαμβάνει το αξίωμα χωρίς αυξημένες αρμοδιότητες.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη Νικολέτα Σφακιανάκη την πρόθεσή του να μάθει προσωπικώς τι ακριβώς συνέβη τη βραδιά του Υπουργικού Συμβουλίου, που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση Κοτζιά.

Όπως δήλωσε, έχει ήδη ετοιμάσει αίτημα που τις επόμενες ώρες θα καταθέσει ώστε να του προσκομισθούν τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης μετέφερε τις απόψεις του πρωθυπουργού στο γεγονός πως δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής αστάθειας, στην εκλογή πέντε βουλευτών από την ομογένεια, αλλά αναφέρθηκε και στο κομμάτι της θρησκευτικής ουδετερότητας, τονίζοντας πως η άποψη όλων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην φτάσουν σε ιστορική ρήξη με την εκκλησία, αλλά σε έναν ιστορικό συμβιβασμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News