10 χρόνια δημοσιογραφίας …

Απόψεις
10 χρόνια δημοσιογραφίας …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν πριν 10 χρόνια όταν για πρώτη φορά πέρασα την πόρτα της δημοσιογραφικής μου οικογένειας,  όπως αποδείχτηκε με τον καιρό… Τότε  που μέσα στα ωραία και ορμητικά μου χρόνια άνοιγα ένα νέο παράθυρο στην ζωή μου. Σήμερα 10 χρονιά μετά κοιτάζω πίσω σε αυτές τις μέρες και νομίζω πως είναι σαν χτες . Κλείνω το μάτι σε αυτές τις πρώτες μέρες που τελικά καθόρισαν την πορεία μου.. Μία πορεία με ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, με  έμαθαν να κάνω δημοσιογραφία , να ψάχνω  την είδηση και να είμαι συνεπής απέναντι στους τηλεθεατές. «Από εμάς ενημερώνεται ο κόσμος πρέπει να προσέχουμε τι λέμε» άκουγα τακτικά.

 Μια πορεία με συγκρούσεις…Αχ πολλές συγκρούσεις ακόμα και με τον ίδιο μου τον εαυτό τον οποίο πολλές φορές εγώ η ίδια έφερνα στα άκρα δοκιμάζοντας …το στομάχι του. Ανθρώπινες όμως συγκρούσεις, γιατί είναι μια πορεία με ανθρώπους με τους οποίους τελικά μαθαίνεις και διαμορφώνεσαι ως δημοσιογράφος…Σε στηρίζουν, σε πεισμώνουν,  σε εμπνέουν και σου δίνουν και κανένα «χαστούκι» να συνέλθεις όταν χάνεις την γη κάτω από τα πόδια. Σίγουρα σε αυτά τα χρόνια έχω πολλά να θυμάμαι ..Καλά, κακά , ξενύχτια , κούραση , απογοήτευση αλλά και αυτή τη μαγική υπερηφάνεια για το «θέμα». Κάθε σκαλοπάτι και λίγο «φούσκωμα» παραπάνω!

Σήμερα βλέπω παιδιά 19, 20 ετών να αναζητούν το όνειρο της δημοσιογραφίας και στεναχωριέμαι για τις ευκαιρίες που δεν έχουν . Γιατί εγώ την είχα και την άρπαξα από τα μαλλιά…

Η δημοσιογραφία ποτέ δεν ήταν τέλεια… Είναι ένας χώρος με πολλά μαύρα σημεία όμως αν πιστεύεις σε αυτήν , αν την αγαπάς και αν βρεθείς στο σωστό μέρος τότε πολλά πράγματα μπορούν να ανθίσουν .

Αν με ρωτήσεις αν μετάνιωσα που διάλεξα την δημοσιογραφία δε θα το σκεφτώ …θα σου πω όχι. Θα το ξανάκανα με την ίδια ζέση με τους ίδιους ανθρώπους. Ίσως άλλαζα εμένα … θα έβαζα ακόμα περισσότερο πείσμα !

Εις το επανιδείν !

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News