default-image

Γύρω γύρω όλοι και στη μέση η δραχμή!

Απόψεις
Γύρω γύρω όλοι και στη μέση η δραχμή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αλήθεια ότι τα κυβερνητικά στελέχη τα πιάνει ο…  αναστοχασμός και ο προβληματισμός περί δραχμής , εθνικού νομίσματος και όλα τα συναφή την περίοδο που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Και αναρωτιέμαι τώρα θυμήθηκαν τα περί δραχμής ; Πάλι θα πρέπει να ανοίξουμε μία συζήτηση που δεν μας ωφέλησε ποτέ;

Και επιτέλους αν η άποψη κάποιων είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα να βγει και να το πει ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές , χωρίς ναι μεν αλλά για να μη στερηθεί τη θέση του , χωρίς να το «δουλεύει» και να μας δουλεύει. Γιατί οι απόψεις αυτές θα πρέπει να ακούγονται προεκλογικά και όχι κατόπιν εορτής.

Θερμή παράκληση προς πάσα ενδιαφερόμενο , αναδυόμενο , αναδεδειγμένο ή  εν δυνάμει πολιτικό:  σταματήστε να παίζετε με τη νοημοσύνη του πολυταλαιπωρημένου ελληνικού λαού γιατί αυτός αναζητά στην απελπισία του σωτήρες . Και υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να το παίξουν σωτήρες . Και χωρίς να έχουν τίποτα να επιδείξουν αναδεικνύονται σε πολιτικά μπουμπούκια που παίρνουν βήμα και λόγο.

Και αν αυτό δεν ανησυχεί κανένα , κακώς. Γιατί όταν πλέον θα φανούν ξεκάθαρα οι ανησυχητικές διαστάσεις θα είναι αργά.

Επιπλέον όσοι δεν αναζητούν σωτήρες γυρνούν την πλάτη στην πολιτική και αυτό δεν αποτελεί καμία φοβερή επιστημονική διατύπωση. Το βλέπουμε, το ζούμε, το καταγράφουμε. Και αν κάποιος πολιτικός θέλει να αποδείξει ότι αξίζει , το στοίχημα είναι ένα: με ξεκάθαρη γλώσσα , χωρίς περιστροφές , χωρίς πισωγυρίσματα να πιάσει τον Έλληνα από το χέρι και να τον πάει στην κάλπη. Να τον κάνει να σηκωθεί και να επιλέξει μακριά από λαϊκισμούς,  φανφάρες , «θα» , και μεγαλοστομίες χωρίς μετά να τον προδώσει όπως έχει αποδείξει επανειλημμένα η ιστορία.

Η αγανάκτηση του κόσμου ξεχειλίζει αλλά είναι τόσο μα τόσο κουρασμένος που δεν αντιδρά και αυτό κύριοι θα καταγραφεί στις επόμενες εκλογές , για μία ακόμη φορά σε εκείνο το ποσοστό που θα διαβάζουμε την νύχτα των αποτελεσμάτων δίπλα στη λέξη «ΑΠΟΧΗ».  Και την ίδια ώρα στις «αναχωρήσεις» των αεροδρομίων νέα παιδιά με αποσκευές γεμάτες αγωνία, φόβους και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον θα κλείνουν πίσω τους την πόρτα της Ελλάδας.

Μέχρι λοιπόν να αναστραφεί όλο αυτό καλό θα είναι να μη καμαρώνει κανείς . Πολλοί οι παραπάνω προβληματισμοί και ο ένας μπλεγμένος με τον άλλον μάλλον. Αλλά τι να κάνει κανείς με τόση  τροφή για σκέψη.

Εις το επανιδείν

Ν.Σ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News