default-image

Η Αριάδνη "χτύπησε" και το ...ΠΑΣΟΚ

Απόψεις
Η Αριάδνη "χτύπησε" και το ...ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια "Αριάδνη" και ποια βαρομετρικά χαμηλά... Όποιος δε βρέθηκε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει παγετός. Η επιστροφή του... ασώτου και η ένταξή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θύελλα αντιδράσεων, με πολλά στελέχη να διαφωνούν με την κίνηση αυτή. Άλλωστε δεν ήταν λίγοι αυτοί που συντάχθηκαν με τα όσα αιχμηρά ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τη «συγνώμη» που δεν άκουσαν ακόμα από την πλευρά Παπανδρέου.

Ο προβληματισμός των στελεχών του ΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται και σε ένα άλλο σημείο. Στην πολιτική "νεκρανάσταση". Τα πιο φρέσκα πρόσωπα αντιδρούν στο να παραμένουν στην πρώτη γραμμή επικοινωνιακά παλιά στελέχη που δεν μπορούν να πείσουν την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε κύκλο ανανέωσης, την ώρα που, όπως λένε, φρέσκα πρόσωπα μένουν στο περιθώριο.

Δύο ήταν λοιπόν οι πόλοι που δημιουργήθηκαν κατά την Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Από τη μια η πλευρά Βενιζέλου και η διαφωνία με την ένταξη Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην οποία εντάσσονται και οι "νεότεροι" του ΠΑΣΟΚ αλλά και παλιά στελέχη που προεκλογικά ήρθαν πολλές φορές σε ρήξη με το ΚΙΔΗΣΟ. Και από την άλλη η προεδρική "φρουρά" (όπως ο Μανόλης Όθωνας), η οποία επιχείρησε να δικαιολογήσει την επιλογή της Φώφης Γεννηματά. Μάλιστα, για να ηρεμήσει γρήγορα ο θόρυβος, τόνιζαν πολλές φορές πως είναι μια διαδικασία η οποία είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό και για την οποία μάλιστα ήταν ενημερωμένα τα στελέχη με σχετικές επιστολές που είχαν αποσταλεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News