default-image

Ξανά στο εδώλιο ο ηλικιωμένος για το βιασμό του 14χρονου

Απόψεις
Ξανά στο εδώλιο ο ηλικιωμένος για το βιασμό του 14χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες επανέρχεται με εμφατικό τρόπο η τραγική ιστορία του βιασμού ενός 14χρονου αγοριού, το οποίο πριν από μερικά χρόνια φέρεται να βιάστηκε από έναν 64χρονο -τότε- άνδρα, στη Νεάπολη Λασιθίου.

Το θύμα, 22 ετών σήμερα, το οποίο φιλοξενούνταν σε κοινωνικό ίδρυμα της περιοχής, αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη (11/1) απέναντι στο φερόμενο βιαστή του, ο οποίος θα δικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, στο Ηράκλειο.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει ένας 72χρονος σήμερα ντόπιος, ο οποίος πριν από περίπου δυο χρόνια είχε κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Αν και ο 70χρονος άνδρας αρνήθηκε κατά την απολογία του ότι βίασε το ανήλικο αγόρι, εντούτοις δεν έπεισε την Έδρα που του επέβαλε τελικά ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Μέχρι πάντως τις 20 Οκτωβρίου του 2014, ημέρα κατά την οποία ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, παρέμενε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης ήταν παρόν και το ίδιο το φερόμενο θύμα του ηλικιωμένου, το οποίο όταν βιάστηκε, βρισκόταν στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών.

Το συμβάν φέρεται να έλαβε χώρα το 2008, διάστημα κατά το οποίο τόσο ο 14χρονος, όσο και ένας εκ των συνολικά 12 αδελφών του φιλοξενούνταν από κοινωνικό ίδρυμα για παιδιά, στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News