Νικολέτα Σφακιανάκη

Στολίσαμε και φέτος με... μάτια κλειστά

«Δεν θα σώσεις εσύ τον κόσμο» λένε οι πιο ρεαλιστές όπως αυτοχαρακτηρίζονται. . Αδιάφορους θα τους πω εγώ και επιχειρώ να βάλω τα συναισθήματα σε μια σειρά. Από τη μια χαρά …τα Χριστούγεννα , η αγαπημένη μου γιορτή όπως και πολλών άλλων είναι εδώ. Ανυπομονώ να «μυρίσει» το σπίτι γιορτές …Όμως από την άλλη για κάποιους εκεί έξω αυτό σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Μια προσευχή παραπάνω για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας , μία αγωνία παραπάνω για τις οικονομικές υποχρεώσεις, ένα μεγάλο άγχος για να έχουν τα παιδιά τους ένα μικρό δώρο , μία ακόμη νύχτα στο δρόμο , στο κρύο , στην πείνα.

Αυτά υπάρχουν δεν είναι ρομαντικές λέξεις μίας ρομαντικής δημοσιογράφου. Έχω μάθει να αναγνωρίζω την πραγματικότητα άλλωστε λόγω δουλειάς την καταγράφουμε καθημερινά .Και αν τα παραπάνω τα αποτύπωνα με φωτογραφίες θα βλέπατε πόσο αλήθεια και πόσο κοντά μας είναι όλα αυτά.

 Απλά και αυτά τα Χριστούγεννα στολίσαμε με τα μάτια κλειστά για να μη βλέπουμε τους Άλλους.

Η σκέψη μου αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν είναι μαζί τους , στην αγωνία τους , στον φόβο τους… εκτιμώντας την δική μου καθημερινότητα με τα άγχη που εγώ έχω κάνει τεράστια στο μυαλό μου και κάνοντας μια παραπάνω ευχή για όλους αυτούς. Κάντε το ίδιο.

Ν.Σ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια