default-image

Έχουν αγκάθια τα τριαντάφυλλα Αλέξη;

Απόψεις
Έχουν αγκάθια τα τριαντάφυλλα Αλέξη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εικόνα του Έλληνα Πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Τουρκία να μοιράζει τριαντάφυλλα με τον Αχμέτ Νταβούντογλου στις γυναίκες δημοσιογράφους (!) ομολογώ ότι με ξίνισε.

Μπορεί να ήταν η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (εξου και η κίνηση) αλλά σε μία χώρα που τα δικαιώματα της γυναίκας (και γενικά τα ανθρώπινα δικαιώματα) αποτελούν παγκόσμιο «ανέκδοτο» είναι το τελευταίο που θα ήθελα να δω.

Ήθελα να ακούσω. Διπλωματία θα μου πείτε; Έχουμε ξεχάσει μάλλον τα αυστηρά μηνύματα της Ευρώπης προς την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη της προστασίας της γυναίκας και τα οποία έχει θέσει και ως όρο για να ανοίξουν κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Μόλις στις 12 Μαρτίου ήταν ένα ακόμη τέτοιο μήνυμα από τον Φρανσουά Ολάντ για την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Και δε θυμήθηκα μεταχρονολογημένα να κάνω το σχόλιο… απλά αναρωτιέμαι όπως και πολλοί άλλοι αν τα "αγκάθια" βγήκαν στις συζητήσεις που έγιναν επι τουρκικού εδαφους για το προσφυγικό και αν θα βγουν και αύριο στις διαβουλεύσεις Ευρώπης-Τουρκίας.

Πολύ περισσότερο αν θα τα δούμε "ζωγραφισμένα" στη συμφωνία για τη διαχείριση του προσφυγικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News