default-image

Ο ποιητής Βενιζέλος και το εκρηκτικό ΠΑΣΟΚ!

Απόψεις
Ο ποιητής Βενιζέλος και το εκρηκτικό ΠΑΣΟΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα τα έχω δει σε αυτή τη χώρα μόνο ο Βενιζέλος ποιητής μου έλειπε . Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Και όχι μόνο να τον ακούω να αποκαλεί το λόγο του ποιητικό αλλά να υπερασπίζεται και  με μία έντονη δόση ωραιοποίησης και το ΠΑΣΟΚ ως …εκρηκτικό!  

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το χειλάκι μου γέλασε αρκετές φορές κατά την δίωρη (ατελείωτη μου φάνηκε προσωπικά) συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δε ξέρω ποιος μπορεί να είναι αυτός  αλλά φαίνεται ότι έχει ένα καλό λόγο να χαριτολογεί σήμερα. Τουλάχιστον φάνηκε να έχει καλή διάθεση.

Το αποκορύφωμα λοιπόν κατά τη δίωρη ανάλυση της  πολιτικοοικονομικής επικαιρότητας (χρησιμοποιώντας το συνηθισμένο βέβαια επιστημονικό και κάποιες φορές δυσνόητο για κάποιους λεξιλόγιο) η απάντηση Βενιζέλου σε ερώτημα περί ηγεσίας. Η συνάδελφος δημοσιογράφος έκανε ένα τεράστιο λάθος!! Δεν κοιτούσε τον Ευάγγελο στα μάτια!! Γι αυτό και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε με ιδιαίτερα…. χαριτωμένο ύφος:

 « οι ηγέτες δε γίνονται μέσα από μηχανισμούς και διαδικασίες, προκύπτουν μέσα από το καμίνι της ιστορίας … δε με βλέπετε στα μάτια όταν το λέω αυτό…ήταν πολύ ποιητικό» .

Και αφού λοιπόν περνάω αυτό… το σοκ συνεχίζω να παρακολουθώ με προσοχή τη συνέντευξη . Και έρχεται η ερώτηση για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Συγνώμη ας το θέσω πιο σωστά ….επαναλαμβάνεται η ερώτηση για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ μιας και μετά τα τελευταία γεγονότα ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφευγε διαρκώς να απαντήσει. Είδε και απόειδε και σου λέει ας πω κάτι έξυπνο. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά η απάντηση με εξέπληξε αλλά είπαμε… γενικά ήταν κάπως ….διαφορετική αυτή η συνέντευξη.  Απαντάει λοιπόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το ίδιο χαριτωμένο ύφος όπως παραπάνω και με ένα μειδίαμα που μπορώ να πω ότι διέκρινα :

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα εκρηκτικό , συναισθηματικό,  με έντονο θυμικό που προσφέρει πολύ έντονο θέαμα αυτό δε σημαίνει ότι άλλα κόμματα έχουν λιγότερα προβλήματα ενότητας . Είναι λιγότερο θεαματικά και αυτό δείχνει τους στενούς δεσμούς που έχει το ΠΑΣΟΚ  με την ελληνική κοινωνία γιατί λίγο πολύ οι μισοί και παραπάνω Έλληνες έχουν περάσει από το ΠΑΣΟΚ» .

Και με αυτό το θεαματικό ΠΑΣΟΚ μπορούμε λοιπόν να πορευόμαστε στο εξής γιατί κάτι μου λέει ότι μέχρι το συνέδριο και κατά τη διάρκεια αυτού θα δούμε πολλά και διάφορα ….θεαματικά !!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News