Η ρελάνς του Αλέξη

Απόψεις
Η ρελάνς του Αλέξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι μια ακόμα ρελάνς του ικανότατου Αλέξη να στρέψει τα βλέμματα πάνω του, να στείλει μηνύματα και να δημιουργήσει κλίμα.

Τα βλέμματα τις τελευταίες ημέρες είναι στραμμένα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τον Τούρκο πρόεδρο να εργαλειοποιεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους και έχει κατευθύνει “μαεστρικά” προς τον Έβρο - με τη συνηθισμένη τακτική της προπαγάνδας - στην προσπάθειά του να εκβιάσει την Ευρώπη για να πετύχει τους στόχους που έχει προς... Συρία μεριά.

Αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα το τελευταίο διάστημα.

Στο εσωτερικό τα κόμματα της αντιπολίτευσης - πλην εξαιρέσεων - δεν έχουν σηκώσει τους τόνους και αποφάσισαν να υιοθετήσουν έστω και για λίγο τον λεγόμενο πολιτικό πολιτισμό.

 Η Ελλάδα αποφάσισε να φυλάξει τα σύνορά της, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρώπης, και να στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα προς την πλευρά του “σουλτάνου”. Ωστόσο, όποια και αν ήταν τα κόμματα που θα συνέθεταν την αντιπολίτευση, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να σήκωναν τη σημαία της “επανάστασης” απέναντι στην κυβέρνηση, ειδικά αυτή την περίοδο. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ...

Ακόμα και η Ν.Δ. να ήταν αντιπολίτευση το ίδιο θα έκανε. “Κάτω η μπάλα” και περιμένουμε το “αυτογκόλ”. Και “αυτογκόλ” θα μπορούσε να ήταν η εισβολή εκατοντάδων προσφύγων σε ελληνικά εδάφη προσπερνώντας το τείχος των ελληνικών Αρχών.

Πάμε παρακάτω... Πώς μπορώ να μη σχολιάσω τώρα την τακτική του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega - ναι στο Mega, καλά διαβάσατε - για να αναφερθεί στην κρίση του Προσφυγικού και στη στάση της κυβέρνησης... Βγήκε λοιπόν και είπε ότι καλά έκανε η κυβέρνηση και έκλεισε τα σύνορα, “αδειάζοντας” και τους συνοδοιπόρους εντός ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά μιλούν για το δράμα των προσφύγων, αλλά και τους νέους του κόμματός του που ζητούν από την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα. Αυτό κι αν είναι “επανάσταση”. Να πω ότι δε μας έχει συνηθίσει; Θα πω ψέματα. Αλλά θα το θέσω και πάλι διαφορετικά για να μην παρεξηγηθώ...

Είναι μια ακόμα ρελάνς του ικανότατου Αλέξη να στρέψει τα βλέμματα πάνω του, να στείλει μηνύματα και να δημιουργήσει κλίμα.

Οποιαδήποτε άλλη αναφορά θα ξεσήκωνε και θα προκαλούσε αντιδράσεις. Και προσέξτε, όλα αυτά τα είπε από το κανάλι του Μαρινάκη. Ναι, του Βαγγέλη Μαρινάκη, που δε λες ότι διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις - αυτό προκύπτει μέσα από όλα όσα έχει πει δημόσια για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού - εκτός και αν κάτι έχει αλλάξει. Συμφώνησε με την πολιτική Μητσοτάκη σ’ ένα κρίσιμο θέμα, όπως άλλωστε είχε κάνει και στο παρελθόν με τους Ευρωπαίους πάλι για ένα κρίσιμο θέμα, αυτό της οικονομίας και της επιβίωσης της χώρας.

Ο Τσίπρας έχει εκσυγχρονιστεί, δε φοβάται την εσωκομματική σύγκρουση και σ’ αυτές τις περιπτώσεις συνήθως βγαίνει και νικητής. Το DNA του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει και μετεξελίσσεται. Τώρα, αν κάποια στιγμή έχει την κατάληξη του ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν το ξέρω, η ιστορία θα δώσει την απάντηση.

Στη θέα προσφύγων στο σημείο μηδέν στον Έβρο, ο Αλέξης στρίβει το βλέμμα και λειτουργεί με ρεαλισμό. Θα το ξαναπώ: τις απαντήσεις θα τις δώσει η ίδια η ιστορία. Πάντως - και θα κλείσω έτσι - σ’ αυτόν τον τηλεοπτικό συμβιβασμό στις απόψεις, μέσα από το Mega, με τον Μητσοτάκη, δε φόρεσε γραβάτα. Αν και πότε δεν ξέρεις. Μπορεί κάποια στιγμή να τη συμπεριλάβει στην γκαρνταρόμπα του μόνιμα. Χαιρετώ σας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News