Όλοι στο βάθρο, εκτός από τον “χρυσό”!

Απόψεις
Όλοι στο βάθρο, εκτός από τον “χρυσό”!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνα ντροπής στα εγκαίνια στον Καρτερό

Εμένα αυτή η εικόνα με πληγώνει. Σαν άνθρωπο και σαν πολίτη και σαν φίλαθλο, σαν μέλος αυτής της κοινωνίας, σαν όλα. Με πληγώνει και με θυμώνει. Ένας άνθρωπος, ένας Πολυνίκης της ζωής και των αθλητικών χώρων, ολυμπιονίκης που τίμησε τη χώρα και ύψωσε τη σημαία μας στο ψηλότερο σημείο, να «στέκεται» παράμερα, σαν φτωχός συγγενής δίπλα στην εξέδρα γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να εξασφαλίσει την πρόσβαση στον – επιτρέψτε μου να νιώθω έτσι- πιο υψηλό απ’ όλους τους προσκεκλημένους στα εγκαίνια των παράκτιων αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ στον Καρτερό.

Αυτοί είμαστε λοιπόν. Αυτή την εκτίμηση έχουμε στους ανθρώπους με αναπηρία. Η ευαισθησία μας εξαντλείται στις βαρύγδουπες ανακοινώσεις και τα τσιτάτα την παγκόσμια ημέρα.  Κι ύστερα τέλος. Αν οι ταγοί του τόπου – ένας κι ένας διαλεχτοί  είναι πάνω στη σκηνή – συμπεριφέρθηκαν σε μια τέτοια στιγμή με αυτό τον τρόπο, απαξιώνοντας έναν Ολυμπιονίκη- πρόεδρος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής είναι ο Καπελάκης-  τι απαιτήσεις να έχει κανείς από την κοινωνία;

Γιατί δεν είναι ατόπημα παιδιά. Είναι νοοτροπία. Αν δεν ήταν, αυτοί που σχεδίασαν και επόπτευσαν τα εγκαίνια θα είχαν σκεφτεί αντί για σκαλιά να κατασκευάσουν ράμπα. Με συγχωρείται κ. Υπουργέ του Αθλητισμού και του Πολιτισμού αλλά τόσα λεφτά δώσατε για τούτη την νέα εγκατάσταση δεν περίσσεψε κάτι για την ράμπα;  Και κάτι ακόμα:  αν η ευαισθησία που εκφράζεται απ΄όλους τους … ταγούς, στα δελτία τύπου και τα τσιτάτα στα social για την ισότιμη πρόσβαση όλων σε όλα, ήταν αληθινή, κάποιος απ’ όσους  στέκονται στην εξέδρα θα είχε δείξει την δυσαρέσκειά του (για την άθλια αυτή «παράβλεψη») και θα ‘χε κατέβει από την σκηνή για να σταθεί πλάι στον Καπελάκη ..Δυο σκαλιά κάτω κύριοι, άπειρα βήματα μπροστά..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News