Εργαστήρια Arts therapy στον Άγιο Νικόλαο

Απόψεις
Εργαστήρια Arts therapy στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις τέχνες στην υπηρεσία της ψυχής θέτουν στον Άγιο Νικόλαο διοργανώνοντας εργαστήριο Art therapy

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το ενδιαφέρον πολιτών του Λασιθίου και όχι μόνο, για τα διαδραστικά εργαστήρια και εργαστήρια arts therapy (δραματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, εικαστική θεραπεία, ψυχόδραμα κ.ά.). που διοργανώνει το Παράρτημα Α.μεΑ. Λασιθίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας  Περιφέρειας Κρήτης. Περισσότερες από 700 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από πολίτες όχι μόνο της περιοχής αλλά κι από ολόκληρη τη Κρήτη. Μάλιστα, ήταν τόσος ο όγκος των ενδιαφερόμενων που αναγκάστηκαν οι υπεύθυνοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες να … «απορρίψουν» κάποιες αιτήσεις.

Ακολουθώντας τις τάσεις της σύγχρονης αντιμετώπισης θεμάτων που άπτονται της ψυχής – που βέβαια αυτές είναι πρακτικές πολλών ετών πίσω στο εξωτερικό- το Παράρτημα Α.μεΑ. Λασιθίου προσπαθεί να φέρει κοντά τους πολίτες με τις έννοιες ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, ενεργητική συμμετοχή, συμβολική και μη λεκτική έκφραση, επικοινωνία…

Όπως έρευνες αποδεικνύουν κι αυτό καταγράφεται στη σχετική βιβλιογραφία, η τέχνη εκτός του ότι επιτρέπει στον άνθρωπο να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες  , τον βοηθά να αντιμετωπίσει το στρες και το άγχος του, να ελευθερωθεί από τις φοβίες του, αλλά και να επικοινωνήσει τόσο με τον τους συνανθρώπους του, όσο και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Στα εργαστήρια, που διοργανώνει το Παράρτημα Α.μεΑ. Λασιθίου η συμμετοχή είναι δωρεάν, τα τμήματα (γκρουπ) κυμαίνονται από 20-30 άτομα. Η αρχή θα γίνει αύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου,  με τον Ψυχίατρο - Ψυχοδραματιστή Αντώνη Λιοδάκη να υλοποιεί ένα τετράωρο εργαστήριο ψυχοδράματος!

Τα εργαστήρια θα ολοκληρωθούν στις  26/2/2019.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News