Ένα χριστουγεννιάτικο θεατρικό ταξίδι παρουσίασαν τα παιδιά του 3ου Ειδικού σχολείου Ηρακλείου

Απόψεις
Ένα χριστουγεννιάτικο θεατρικό ταξίδι παρουσίασαν τα παιδιά του 3ου Ειδικού σχολείου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γύρο του πλανήτη έκαναν μέσα από Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα οι μαθητές, οι δάσκαλοι οι γονείς αλλά και το ένθερμο κοινό του 3ου Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου.  Κάνοντας στάσης σε πόλης και χώρες από κάθε ήπειρο, μοίρασαν ευχές για αγάπη και τύχη, χαρά και σεβασμό. Δικαιοσύνη κι ελευθερία και βέβαια δύναμη. Αξίες που τις γνωρίζουν καλά τα παιδιά του ειδικού σχολείου αλλά κι οι γονείς κι οι δάσκαλοι τους.    

 Ένα ταξίδι στις χριστουγεννιάτικες συνήθειες του πλανήτη περιελάμβανε η θεατρική παράσταση του 3ου ειδικού σχολείου Ηρακλείου.. Και στο ταξίδι τους αυτό σκόρπισαν ότι έχει ανάγκη ο πλανήτης μας. Αγάπη και τύχη, χαρά  κι ευτυχία. Δικαιοσύνη κι ελευθερία και δύναμη.

Κι αν ξέρουν από δύναμη τα παιδιά του ειδικού…. Κι αν ξέρουν από δύναμη οι γονείς κι οι δάσκαλοι των παιδιών που φοιτούν στο ειδικό σχολείο…

Με περισσή αγάπη κι  ενσυναίσθηση οι δάσκαλοι των παιδιών τα μύησαν στο μαγικό κόσμο της υποκριτικής προσαρμόζοντας τους ρόλους στις ανάγκες και της ιδιαιτερότητες των μαθητών τους.. Για παράδειγμα η Μόνα, από το Μόνα Λίζ..α όμορφη και μυστήρια σαν την γαλλίδα συνονόματη δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας ζωγραφικός πίνακας.. Κι έτσι έγινε.

45 παιδιά φοιτούν στο 3ο ειδικό σχολείο Ηρακλείου ηλικίας από 7 έως 14 ετών. Ευτυχώς οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και από το σχολείο δεν λείπει καμία ειδικότητα.

 Ωστόσο, όνειρο όλων είναι η δημιουργία μιας αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης που θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες αναφορικά με την αφή, την ακοή αλλά και την ασυνείδητη αντίληψη της θέσης του σώματος στο χώρο προκειμένου να μπορούν να προσαρμόζονται αυτόματα σε διαφορετικές καταστάσεις. 

Σκοπός μεγάλος νομίζω που αξίζει όλοι να τον στηρίξουμε …

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News