Διεθνές συνέδριο για τις εξελίξεις στη σύγχρονη τεχνολογία στο ΤΕΙ  

Απόψεις
Διεθνές συνέδριο για τις εξελίξεις στη σύγχρονη τεχνολογία στο ΤΕΙ  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου International Conference on Physics of Advanced Materials (ICPAM), το οποίο θα υλοποιηθεί από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, πραγματοποιείται και η 5η διεθνής έκθεση NanoArt.

 Το ΤΕΙ Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Alexandru Ioan Cuza University (Ρουμανίας), σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα διεθνούς κύρους, συνδιοργανώνουν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στο Ηράκλειο, κατά το διάστημα 22 έως 28 Σεπτεμβρίου 2018, το διεθνές συνέδριο International Conference on Physics of Advanced Materials (ICPAM).

Το συνέδριο αυτό αποτελεί μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για προώθηση επιστημονικών θεματικών ενοτήτων όπως υλικά για ενέργεια και περιβάλλον, μαγνητικά υλικά, βιοϋλικά, λειτουργικά νανοϋλικά, πολυμερή, μοντέρνα ηλεκτρονικά, επεξεργασία υλικών με λέιζερ και άλλα.

Στο συνέδριο, αναμένονται να παραστούν 180 σύνεδροι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν πολύ σημαντικές εξελίξεις στη σύγχρονη τεχνολογία. 

Στο Ηράκλειο η 5η διεθνής έκθεση NanoArt.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου, πραγματοποιείται και η 5η διεθνής έκθεση NanoArt.

Η έκθεση αυτή, η οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε Φιλανδία, Γερμανία και Ρουμανία, αποτελεί μια νέα προσέγγιση στις τέχνες και βρίσκεται στις παρυφές τέχνης-επιστήμης-τεχνολογίας καθώς αφορά νανοτοπία (τοπία από φυσικές δομές ύλης σε μοριακό και ατομικό επίπεδο) και νανοϋλικά (τεχνητές δομές σε ατομικό και μοριακό επίπεδο που δημιουργούνται στο εργαστήριο μέσω χημικών και φυσικών διεργασιών).

Τα τοπία και οι δομές αυτές είναι ορατές μόνο με εξειδικευμένα επιστημονικά εργαλεία, με τις σχετικές επιστημονικές εικόνες, αφού επεξεργαστούν με διάφορες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, να μετατρέπονται σε έργα τέχνης για το ευρύτερο κοινό.    

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 25/9 στις 20:00 στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης επί της οδού Δουκός Μποφώρ 20, και η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή κατά το διάστημα 25/9 έως 3/10.  

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News