Μ. Σμυρνάκη: Η κοινωνία μας είναι ανεκτική στο θέμα των εξαρτήσεων

Απόψεις
Μ. Σμυρνάκη: Η κοινωνία μας είναι ανεκτική στο θέμα των εξαρτήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26η Ιούνη) διεξάγεται εσπερίδα με θέμα «Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις» από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΕΚΗ

«Τα τελευταία χρόνια, που συμπίπτουν με τα χρόνια της κρίσης η οποία πέρα από οικονομική είναι κοινωνική, πολιτική, πνευματική και κυρίως αξιακή κατά τη γνώμη μας, έχουν πάρα πολύ επηρεάσει τις συνθήκες της σύγχρονης ζωής, τις κοινωνικές και εργασιακές. Υπάρχει ένα έντονο στρες» είπε η Μαρία Σμυρνάκη  Ψυχολόγος, PhD, Υπεύθυνη Ανοικτής Δομής Υποστήριξης ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, μιλώντας στο Ράδιο 98.4 και τη αμίρη Καριωτάκη και πρόσθεσε πως πολλές φορές οι άνθρωποι προκειμένου να τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν καταφεύγουν σε μια συμπεριφοράς εξάρτηση ή μια ψυχοτρόπο ουσία.

«Δυστυχώς όμως με αυτό τον τρόπο διαφεύγουν των δυσκολιών τους, δεν αντιμετωπίζουν πραγματικά τα προβλήματά τους, με αποτέλεσμα να τα συναντήσουν αργότερα ακόμα πιο μεγάλα» τονίζει η κ. Σμυρνάκη

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26η Ιούνη) το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ διοργανώνει σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εσπερίδα με θέμα «Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις», τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΕΚΗ (Λ. Δημοκρατίας 10).

Εκτός από τις εξαρτησιογόνες ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ, κ.α) πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια, σε μία εποχή κρίσης, εκδηλώνονται εξαρτητικές συμπεριφορές όπως η ενασχόληση με τα (τυχερά παιχνίδια, το διαδίκτυο κ.α.), οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις και τεράστιο οικονομικό, ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος τόσο για τα ίδια τα άτομα και τις οικογένειές τους όσο και για τις επιχειρήσεις – οργανισμούς που τα απασχολούν αλλά και την ευρύτερη κοινότητα. 

«Επειδή η κοινωνία μας είναι πάρα πολύ ανεκτική στο θέμα των εξαρτήσεων, κάτι το οποίο επηρεάζεται και από τη διαθεσιμότητα και των ουσιών και των συμπεριφορών εξάρτησης, δύσκολα κάποιος δέχεται να ακούσει ή να συζητήσει ένα τέτοιο πρόβλημα, οπότε και δύσκολα κάποιος το αποκαλύπτει στο συνάδερφό του.», σημειωσε η κ. Σμυρνάκη και τόνισε πως ο στόχος της εσπερίδας αλλά και της συνολικότερης προσπάθειας είναι να αλλάξει η νοοτροπία και η ροπή της κοινωνίας και των ανθρώπων. « Να υπερβούμε λίγο τον εαυτό μας, οι οργανισμοί, οι εργοδότες, οι εργαζόμενοι, όλοι οι πολίτες, ώστε να δώσουμε χώρο στην αλήθεια του ανθρώπου που είναι δίπλα μας κι έπειτα στη δική μας αλήθεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εσπερίδας: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News