Μαίρη Καριωτάκη

Φ. Βλάχος: Εβδομάδα εθελοντισμού στα Χανιά  

Εβδομάδα εθελοντισμού για το παιδί, από τις 20 ως τις 27 Μαΐου στα Χανιά, με πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης

Την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά, να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να ανακαλύψουν πεδία συνεργασιών θα έχουν εθελοντικά σωματεία και φορείς της Κρήτης κατά την εβδομάδα εθελοντισμού για το παιδί, που διεξάγεται από τις 20 ως τις 27 Μαίου στα Χανιά, με πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία και στο κοινό να ενημερωθεί σχετικά με την παιδική και νεανική μέριμνα και γιατί όχι να δηλώσει το παρόν ως εθελοντές, ανάδοχοι ή υποστηρικτές.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί σειρά ανοικτών ομιλιών για το παιδί και τον εθελοντισμό με στόχο την ενίσχυση της δράσης των συμμετεχόντων φορέων στα Χανιά, την ενδυνάμωση των εθελοντών και την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης προς όφελος των παιδιών και νέων που διαβιούν σε ιδρύματα παιδικής μέριμνας.

«Είναι η πρώτη φορά που σε επίπεδο Κρήτης συγκεντρώνονται τόσοι εθελοντικοί φορείς προς όφελος του παιδιού» είπε, μιλώντας στο Ράδιο 98.4 και τη Μαίρη Καριωτάκη, ο κ. Φώτιος Βλάχος Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και υπεύθυνος της διοργάνωσης.

Ερωτώμενος ο κ. Βλάχος για το κατά πόσο η κρίση έχει φέρει το παιδί σε θέση κινδύνου, απάντησε πως και μόνο κρίνοντας από τα θέματα που τελευταία απασχολούν την επικαιρότητα, είναι προφανές πως η κρίση  έχει πολλαπλασιάσει τις απειλές στην οικογένεια γενικότερα και συνεπώς τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ωστόσο όπως επεσήμανε, η κρίση, τουλάχιστον στον τόπο μας έχει πολλαπλασιάσει το κίνητρο των εθελοντών και τη δυναμική του εθελοντισμού που αντιστέκεται στη κρίση.

 

Κατά την εβδομάδα του εθελοντισμού, θα δοθεί η ευκαιρία σε ανάδοχους να μοιραστούν την εμπειρία τους και να συνομιλήσουν με υποψήφιους ανάδοχους λύνοντας απορίες που ενδεχομένως τους συγκρατούν από τα να δηλώσουν παρόν μέσα από τέτοιες διαδικασίες και να βοηθήσουν φιλοξενούμενα σε δομές παιδιά στην κατεύθυνση της αποιδρυματοποίησης.

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πύλη Σαμπιονάρα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Σχόλια