Ελ. Κρικέλη: Δεν υπάρχει θάνατος, μόνο ζωή

Ηράκλειο
Ελ. Κρικέλη: Δεν υπάρχει θάνατος, μόνο ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γιατρός – συγγραφέας Ελευθερία Κρικέλη, έρχεται στο Ηράκλειο για να παρουσιάσει το βιβλίο της, «Από Αύγουστο… σε Αύγουστο», αύριο Κυριακή 6 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Μια γυναίκα σύμβολο του αγώνα για τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων, η γιατρός – συγγραφέας Ελευθερία Κρικέλη, έρχεται στο Ηράκλειο για να παρουσιάσει το βιβλίο της, αύριο Κυριακή 6 Μαΐου,  στις 7 το απόγευμα, στη συνεδριακή αίθουσα  του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Πρόκειται για το βιβλίο «Από Αύγουστο… σε Αύγουστο» στο οποία αριστοτεχνικά διηγείται τη ζωή της, μια ζωή – παράδειγμα για όλους.

«Δεν υπάρχει θάνατος, μόνο ζωή» είπε μιλώντας στη Μαίρη Καριωτάκη και το Ράδιο984.

«Η δωρεά οργάνων είναι μια θεραπευτική μέθοδος που έρχεται να δώσει ζωή εκεί που οι άλλες μέθοδοι έχουν αποτύχει», σημείωσε με νόημα η κ.Κρικέλη και πρόσθεσε πως «είναι κρίμα να χάνουμε ζωές επειδή δεν έχουμε αντιληφθεί ότι εμείς οι ίδιοι , πριν δωρίσουμε τα όργανά μας μετά θάνατον, μπορεί να χρειαστούμε ένα όργανο εν ζωή!».

Η Ελευθερία Κρικέλη βίωσε με την οικογένεια της τα όσα επακολουθούν της απόφασης δωρεάς οργάνων, όταν ο γιός της, επιστήμονας υπότροφος του MIT έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα στη Βοστώνη. Καθοδόν πήραν την απόφαση με το σύζυγό της να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να δώσουν ζωή σε εφτά ανθρώπους.

«Είναι μια απόφαση για την οποία δεν είσαι προετοιμασμένος. Καμία μάνα, κανένας γονιός δεν είναι προετοιμασμένος. Εκείνη όμως την τραγική στιγμή πρέπει να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις για τον συνάνθρωπό σου. Κι έρχεται αυτό ..σα μια θεία φώτιση», λέει η ίδια.

Η μοίρα για την κ. Κρικέλη έπαιξε κι άλλο ένα παιχνίδι. Ήταν εκείνη που έπρεπε να ανακοινώσει στον τραγικό πατέρα του  20χρονου Ντουζόν Ζάμμιτ, που ήρθε στη χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές τον Ιούλιο του 2008, στη Μύκονο συγκεκριμένα, πως ο γιός του είναι εγκεφαλικά νεκρός μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του από πορτιέρη νυχτερινού μαγαζιού του νησιού. 

«Εγκεφαλικός θάνατος σημαίνει πως οποιαδήποτε βλάβη έχει επέλθει στον εγκέφαλο είναι μη αναστρέψιμη.» σημειώνει η κ.Κρικέλη διευκρινίζοντας πως ο όρος εγκεφαλικός θάνατος δεν θα πρέπει να συγχέεται με άλλες περιπτώσεις όπως είναι το κώμα ή φυτικές καταστάσεις.

«Κανένας με βλάβες στο στέλεχος του εγκεφάλου δεν έχει ποτέ ανανήψει. Ο άνθρωπος είναι νεκρός» δηλώνει κατηγορηματικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News