Κάνε ένα παιδί, μια μαμά κι έναν μπαμπά να γελάσουν

Ηράκλειο
Κάνε ένα παιδί, μια μαμά κι έναν μπαμπά να γελάσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Θέλετε να κάνουμε ένα παιδί να γελάσει; Μάλλον, θέλετε να κάνουμε ένα παιδί που νοσηλεύεται στην ογκολογική κλινική να γελάσει; Η -ακόμη καλύτερα – θέλετε να κάνουμε ένα παιδί που νοσηλεύεται στην ογκολογική κλινική, τη μαμά του και τον μπαμπά του να γελάσουν; Θέλετε. Το ξέρω. Πάμε λοιπόν να δούμε πως!

 Όσοι διαθέτετε προφίλ στο facebook ίσως έχετε συναντήσει κάπου την ομάδα «Ας μη μείνουμε στα λόγια». Σε άλλη περίπτωση, αναζητήστε τη!

Η ομάδα κλείνει φέτος 10 χρόνια δράσεων. Ξεκίνησε μαζεύοντας βιβλία και παραμύθια για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή κάνει 3 με 4 δράσεις το χρόνο, που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των κλινικών, Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κρήτης, πότε με παιχνίδια, πότε με βιβλία, υλικά κατασκευών, δώρα γονιών και 1 ταξίδι το χρόνο, στο νησί της Σαντορίνης, σε οικογένειες παιδιών που θεραπεύτηκαν.

Επιπλέον φροντίζει και μια άλλη κατηγορία παιδιών, κάνοντας τα γενέθλια σε όλα τα παιδιά του πρότυπου εθνικού νηπιοτροφείου Καλλιθέας.

Η ομάδα στο facebook απαρτίζεται από περισσότερα από 7000 μέλη κι έχει περίπου 40 ενεργούς εθελοντές σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό που ζητάνε από τα μέλη είναι υλικά που αφορούν πάντα στο θέμα της εκάστοτε δράσης. Εκείνοι τα στέλνουν είτε ταχυδρομικά είτε χέρι με χέρι κι ύστερα οι κατά τόπους εθελοντές, συναντιόνται,  τυλίγουν τα δώρα κι επισκέπτονται τις κλινικές για να τα μοιράσουν.

Η ιδρύτρια της ομάδας είναι μαμά που το παιδί της είχε νοσήσει και έχει θεραπευτεί. Όταν έκανε λογαριασμό στο Facebook βρήκε πολλές ομάδες για τον παιδικό καρκίνο με πολλά συλλυπητήρια και ευχές. Λόγια. Για το λόγο αυτό η ομάδα ονομάστηκε «Ας μη μείνουμε στα λόγια».

«Ο άνθρωπος που δημιούργησε την ομάδα είχε ευαισθησία σε αυτή την ομάδα των ανθρώπων. Έπειτα τα μέλη που πλαισίωσαν ταίριαξαν με την αρχική ιδέα, να δίνουμε δηλαδή χαρά στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο», λέει η Βασιλίκη Αλεβίζου η ψυχή της ομάδας.

Η δράση «Κάνε Ένα Παιδί, Μια Μαμά Και Έναν Μπαμπά Να Γελάσει», ξεκίνησε πέρυσι! Μάλιστα ήταν τέτοια η ανταπόκριση που οι εθελοντές μοίρασαν δώρα, όχι μόνο στους γονείς των παιδιών που νοσηλεύονταν, αλλά και σε όλο το προσωπικό των κλινικών. 

«Ήταν ιδέα ενεργού μέλους πέρυσι, μπήκαμε στη θέση της μαμάς και νιώσαμε ωραία, μπήκαμε και στη θέση του παιδιού που η μαμά του είναι χαρούμενη και νιώσαμε ακόμη πιο ωραία, το επιχειρήσαμε, πέτυχε και το ξανακάνουμε.» λέει η Βασιλική Αλεβίζου.

Έτσι λοιπόν και φέτος συλλέγουν δώρα για ενήλικες, δώρα προσωπικά, καλλωπισμού ή υγιεινής, όπως: Κρέμες χεριών, ματιών, μέρας και νύχτας, νυχοκόπτες, λίμες, και μανό, κοκαλάκια για τα μαλλιά, καλτσούλες, νεσεσέρ,  κραγιόν, μάσκαρες, βραχιολάκια, κορδελάκια, σαπουνάκια, καθρεφτάκια, μπρελόκ κι ότι σκεφτεί κανείς! Δώρα μικρά, που όμως μπορούν να κάνουν μια μαμά, ένα μπαμπά και κυρίως το παιδί τους να χαμογελάσει! Γιατί, όπως λένε στην ομάδα, αν οι γονείς γελάνε, τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα…

 Η ομάδα επιλέγει να πραγματοποιεί τις δράσεις της σε περιόδους όπου στις κλινικές, όπως και στα ιδρύματα, δεν υπάρχουν φώτα…

Όπως λέει η κ. Αλεβίζου «Οι οικογένειές δέχονται εκπλήξεις στις γιορτές μπορεί και κάθε μέρα. Το διαφορετικό που συνηθίζουμε εμείς είναι να πηγαίνουμε εκτός περιόδων εορτών, όταν οι επισκέψεις είναι σπάνιες. Τους αρέσει. Αλλάζει η διάθεση τους και αυτό το εισπράττουμε»

Στο Ηράκλειο, ο «άνθρωπός» μας, η εθελόντρια που αναλαμβάνει να συγκεντρώσει όλο το υλικό είναι η Λίλιαν Βελεγράκη, μια ευαισθητοποιημένη εργαζόμενη μητέρα. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει, πρέπει να την αναζητήσει έτσι ακριβώς στο facebook (ναι, ναι αυτό το εργαλείο που μπορεί να τρομάζει κάποιους- δικαίως συχνά- αλλά που αποδεικνύεται πολύτιμο σε τέτοιες περιπτώσεις) και να της στείλει μήνυμα κι από τα λόγια να περάσουμε στη πράξη. «Εύκολο είναι! Ο ένας παρακινεί τον άλλο, ομαδικό πνεύμα και καλή καρδιά. Ιδέες και έτοιμοι να τις στηρίξουμε.», όπως λέει και η κ. Αλεβίζου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News