Κ. Τσιάνος: Είχα μιλήσει με πρώην δήμαρχο για να αναλάβω τα πολιτιστικά του Ηρακλείου

Απόψεις
Κ. Τσιάνος: Είχα μιλήσει με πρώην δήμαρχο για να αναλάβω τα πολιτιστικά του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο ανεβαίνει, από χθες Τετάρτη κι ως την ερχόμενη Τρίτη 27 Μαρτίου, η εξαιρετική παράσταση «Ζωή …χαρισάμενη!».

Πρόκειται για έναν εμπνευσμένο μονόλογο που έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο σπουδαίος Κώστας Τσιάνος και τον οποίο ερμηνεύει  η Αγγελική Λεμονή.

 «Πρόκειται για την περιπέτεια μιας γυναίκας απλής, λαϊκής, αγράμματης και πάμφτωχης που κι αυτή δεν  ξέρει πως βρέθηκε σ’ αυτή τη ζωή μιας και δεν έχει ούτε μάνα ούτε πατέρα. Παράλληλα, η ζωή της κύλησε δίπλα στα βάσανα της Ελλάδας από τη δικτατορία του Μεταξά, τον πόλεμο, την κατοχή, τον εμφύλιο σπαραγμό ως τη ζοφερή μετεμφυλιακή περίοδο. Κι όμως κατάφερε να επιζήσει και να νικήσει μεγαλώνοντας τα παιδιά της με αξιοπρέπεια», είπε μιλώντας στο Ράδιο98.4 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο Κώστας Τσιάνος.

 Ο σκηνοθέτης δεν παρέλειψε να τονίσει πόσο συγκλονιστική είναι η ερμηνεία της Αγγελικής Λεμονή στο ρόλο της Ζωής. «Πιστεύω πως είναι ο ρόλος της ζωής της» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: 

Λίγα λόγια για το έργο

Η Ζωή, η ηρωίδα του έργου, πέρασε «Δια Πυρ(αι) ός και σιδήρου» από τη μέρα που την βρήκαν νεογέννητη σαν «πεταμένο σκατό» στο κατώφλι κάποιου χωριάτικου σπιτιού. Πότε από δω, πότε από κει κατέληξε, πάμφτωχη κι αγράμματη, παραδουλεύτρα σε οίκο ανοχής. Αστεφάνωτη και με παιδιά νόθα έζησε μια «Ζωή…χαρισάμενη» ανάμεσα σε πόρνες, σωματέμπορους, μαυραγορίτες, προδότες και μ΄όλα τ΄αποβράσματα της κοινωνίας. Γνώρισε τη δικτατορία του Μεταξά, τον πόλεμο, την κατοχή, τον εμφύλιο σπαραγμό και όλη τη ζοφερή μετεμφυλιακή περίοδο. 

Σε μια Ελλάδα εξαθλιωμένη πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, κατόρθωσε με το παντοδύναμο μητρικό της ένστικτο να μεγαλώσει και να αποκαταστήσει μόνη τα παιδιά της.  Έχοντας έμφυτο το αίσθημα της αυταπάρνησης, της γενναιοψυχίας και του αυτοσαρκασμού βγήκε νικήτρια στη ζωή και τελικά αναδεικνύεται πρόσωπο ιερό, σεβαστό, όπως τόσες και τόσες γυναίκες που βίωσαν κι αυτές μια

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικό: το σχέδιο ο Κώστας Τσιάνος, το κατασκεύασε ο Χρήστος Καράκης, το ζωγράφισε ο Γιάννης Πέτρου.

Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου

Επιμέλεια κοστουμιών: Νικολλέτα Καϊση

Ο Νίκος Γεωργάκης επιμελήθηκε τον ήχο

Φωτογραφίες: Βασίλης Αγγλόπουλος

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/03/2018: 21.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/03/2018: 21.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/03/2018: 21.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/03/2018: 19.30

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/03/2018: 19.30

ΤΡΙΤΗ 27/03/2018: 21.00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 12 € και 8 €

ΕΝΑΡΞΗ ΤΑΜΕΙΟΥ: ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Θεατρικός Σταθμός 2810243320 / Γραφεία Θεάτρου 2821044256-2821023333

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News