Μαίρη Καριωτάκη

Μ. Καρυωτάκης: Όποιος βιώνει μοναξιά και απώλεια παράγει αγάπη  

«Δε φτάνει να `σαι δυνατός άντρα για να σε πούνε, αν δε μπορείς αιστήματα να θάβεις που πονούνε...»

Πρόκειται για μια από τις εκατοντάδες μαντινάδες που έχει γράψει ο Μανώλης Καρυωτάκης (ΕΚτΚ) και η οποία περιλαμβάνεται στα βιβλία του  ''Είναι θεριό η μοναξά'' και ''2 - 1 = Μηδέν'' που παρουσιάζονται, αύριο Παρασκευή 16 Μαρτίου στο Ηράκλειο στην αίθουσα Ανδρόγεω .

«Οι μαντινάδες τυπώνονται στο μυαλό υποσυνείδητα όταν είμαι στον αέρα», είπε μιλώντας με αφορμή την παρουσίαση στο Ράδιο98.4 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο Σμήναρχος της 115 ΠΜ που τα τελευταία 30 χρόνια, πετά στους ουρανούς της Ελλάδας υπερασπιζόμενος τα ιερά και τα όσια της χώρας.

«Είναι το χόμπι μου, γράφω από το 1995» λέει και συμπληρώνει πως «αποφάσισα με προτροπή φίλων να δείξω τα γραπτά μου στον κόσμο τα τελευταία δυο χρόνια».

Τα βιβλία του το “Είναι θεριό η μοναξά” που κυκλοφόρησε πριν από δυο χρόνια και το “2-1=Μηδέν” διαβάζονται απνευστί!

«Το πρώτο είναι αφιερωμένο στη μοναξιά, το δεύτερο στην απώλεια, δυο έννοιες που νομίζεις πως είναι διαφορετικές μόνο που εγώ τις ονομάζω διζυγωτικές δίδυμες που έχουν το ίδιο DNA. Χαρακτηρίζονται από απώλεια αγάπης, αλλά το παράξενο είναι πως αυτός που τις βιώνει παράγει αγάπη», λέει χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, και το τρίτο του βιβλίο , που είναι έτοιμο θα απασχολήσεις κάτι «μαύρο, πονεμένο» όπως ο ίδιος λέει. «Εγώ γενικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος άνθρωπος, αλλά αντλώ χρώμα και κουράγιο από το μαύρο».

 

Η ημερομηνία της παρουσίασης, 16 Μαρτίου, είναι σημαδιακή για τον Μανώλη Καρυωτάκη ωστόσο η επιλογή της έγινε τυχαία: Μια τέτοια μέρα, γεννήθηκαν τα δίδυμά παιδιά του και την ίδια μέρα, το 1988 πέταξε κι εκείνος πρώτη φορά.

 

«Κι άλλα πολλά που θα τα πούμε στη παρουσίαση ..» ανέφερε!

 

Info’ s:

 

Πότε και που: Την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 20:00 στην αίθουσα «ΑΝΔΡΟΓΕΩ» 
του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2).


Με τον συγγραφέα συζητούν οι:

✔ Ειρήνη Σπυριδάκη -Φιλόλογος-Εικαστικός
✔  Γιώργος Βιτώρος - Δημοσιογράφος 
✔  Νίκος Μακαρώνας- Παιδοψυχίατρος
✔Γιώργης Βρέντζος - Κάτης Καλλιτέχνης
✔ Γιάννης Λιονάκης - Πρόεδρος Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ.-Ρ/δ Παραγωγός

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά:

 Γιώργης Βρέντζος,
Γιώργης Νταγιαντάς,
Δημήτρης Ξυλούρης,
Δημήτρης Σπυριδάκης,
Μενέλαος Νταγιαντάς,

Βασίλης Δραμουντάνης.

 

Σχόλια