Μαίρη Καριωτάκη

Μ. Μαρκόπουλος: Η δωρεά οργάνων είναι ανεκτίμητο δώρο ζωής

Με γεμάτο το στήθος μετάλλια επέστρεψε από τους 30ους Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων ο Μάριος Μαρκόπουλος.

 

Ο αθλητής του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχε και συγκέντρωσε 4 χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο.

 

Παράλληλα, πέτυχε τα όρια πρόκρισης για τους 10ους Πανευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στη Σαρδηνία και τώρα βρίσκεται εν αναμονή της κλήσης του στην Εθνική ομάδα που θα αντιπροσωπεύσει την χώρα μας!

«Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και όλη η προπόνηση και οι στόχοι που είχαμε θέσει με τους προπονητές μου από την αρχή της χρονιάς, οπότε τώρα προχωράμε και θέτουμε τους επόμενους στόχους», είπε ο αθλητής μιλώντας στο Ράδιο98.4 και τη Μαίρη Καριωτάκη.

 

«Είναι δύσκολο και μόνο να κάνεις αιμοκάθαρση», ανέφερε ο αθλητής ερωτώμενος σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς πρωταθλητισμό όντας ο ίδιος σε αιμοκάθαρση. «Για τους περισσότερους από εμάς που είμαστε στην αιμοκάθαρση, είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε, να το εντάξουμε στη καθημερινότητά μας, να συμφιλιωθούμε μαζί του, να ακολουθούμε τους κανόνες που θέτουν οι γιατροί. Κι ύστερα ψάχνεις διεξόδους για να μη το σκέφτεσαι. Κι ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος», ανέφερε και τόνισε πως ο αθλητισμός σε τονώνει ψυχολογικά , σε κάνει να σκέφτεσαι « είμαι δυνατός, ναι είμαι ακόμα ενεργός πολίτης».

 

Ο Μάριος Μαρκόπουλος μέσω του αθλητισμού προβάλει την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων. «Το να βρεις ένα μόσχευμα, είναι ανεκτίμητο δώρο ζωής για όλους εμάς. Είναι μια καινούρια ζωή», είπε τονίζοντας πως στο 99% των ανθρώπων που είναι στην αιμοκάθαρση, η μεταμόσχευση είναι η μόνη σωτηρία στο να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. «Εγώ δεν έχω δυστυχώς ακόμη αυτή τη δυνατότητα καθώς είμαι μια πολύ ειδική περίπτωση, ανήκω σ’ αυτό το 1%, αλλά αυτό δεν με απασχολεί καθόλου. Έχω εντάξει την αιμοκάθαρση στη ζωή μου, την έχω βάλει στην άκρη και της δίνω τη σημασία που χρειάζεται και από κει και πέρα προχωράμε δυναμικά»

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Σχόλια