Μ. Μαρκόπουλος: Έτοιμος για τα μετάλλια ο αθλητής του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών

Απόψεις
Μ. Μαρκόπουλος: Έτοιμος για τα μετάλλια ο αθλητής του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθόλα έτοιμος είναι για την συμμετοχή του στους 30ους Πανελλήνιους αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων, που θα γίνουν στην Αθήνα από 21 - 24 Φεβρουαρίου, ο Μάριος Μαρκόπουλος, αθλητής του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών.

Ο Μαρκόπουλος θα αγωνιστεί την Πέμπτη 22/2/2018 στο Bowling μονό και διπλό(με συμπαίκτη), την Παρασκευή 23/2/2018 στο Στίβο 100μ. και το Σάββατο 24/2/2018 στην Επιτραπέζια αντισφαίριση μονό και διπλό(με συμπαίκτη)

Ο «χρυσός» αθλητής ξεκίνησε την προετοιμασία του τον Σεπτέμβριο του 2017 σύμφωνα με τις οδηγίες των προπονητών του. Σε όλη αυτή την περίοδο μέχρι τώρα, συμμετείχε σε τουρνουά προετοιμασίας στο bowling και την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Επίσης, στο τοπικό πρωτάθλημα ΠΟΦΕΠΑ Κρήτης με την ομάδα του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, όπου έχουν προκριθεί στην τελική φάση του κυπέλλου και του πρωταθλήματος που θα γίνουν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2018.

«Νοιώθω δυνατός επειδή αθλούμαι! Γι'αυτούς τους αγώνες είμαι δυνατός γιατί η προπόνηση που κάνουμε όλους αυτούς τους μήνες βγαίνει στο σώμα μου και έτσι μου δίνει δύναμη και καλή ψυχολογία ότι θα τα καταφέρω...Σίγουρος βέβαια δεν μπορείς να είσαι για τίποτα αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα είμαι και πάλι στα μετάλλια» είπε μιλώντας στο neakriti.gr.

Στους 30ους Πανελλήνιους αγώνες θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο αγώνισμα των 100μ. Στόχος του είναι να πιάσει και στα πέντε αγωνίσματα που θα συμμετάσχει τα όρια πρόκρισης για τους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων που θα γίνουν τον Ιούνιο στην Σαρδηνία.

«Πρωταθλητισμό κάνεις μόνο αν το θες εσύ πραγματικά, πνευματικά εννοώ, είσαι συνειδητοποιημένος, συγκεντρωμένος και ακολουθείς τις οδηγίες των προπονητών σου! Από εκεί και πέρα πρέπει να έχεις συγκεκριμένο πρόγραμμα και να το ακολουθείς βρέξει χιονίσει. Όπως καταλαβαίνετε είναι μοναχική ρουτίνα η ζωή των αθλητών», είπε ο αθλητής απαντώντας στην ερώτηση πως καταφέρνει να κάνει πρωταθλητισμό παρότι επαγγελματίας (είναι δάσκαλος μουσικής και διδάσκει σε σχολεία του Ηρακλείου ως ωρομίσθιος) .

Αλήθεια, τι αντοχές έχει αναπτύξει ο ίδιος που του επιτρέπουν να κάνει πρωταθλητισμό παρότι αιμοκαθαρόμενος; «Οι αντοχές είναι ένας συνδυασμός της άθλησης και της καλής ποιότητας της αιμοκάθαρσης. Και τα δυο παίζουν σημαντικό ρόλο και είναι αλληλένδετα μεταξύ τους! Όσο καλύτερη αιμοκάθαρση κάνεις τόσο πιο θετικός είναι ο οργανισμός σου στην άθληση και το ανάποδο. Η άθληση σε βοηθά σε μεγάλο βαθμό στο να καλυτερεύσεις και την θεραπεία σου!» λέει ο Μάριος Μαρκόπουλος.

Ωστόσο, ο δρόμος για τα μετάλλια δεν είναι στρωμένος με ρόδα. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, πέρα από τα προφανή, κυρίως οικονομικής φύσεως. «Αν φανταστείς ότι πληρώνουμε από την τσέπη μας για να συμμετέχουμε σε αγώνες του εξωτερικού, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους εκπροσωπώντας την Ελλάδα! Και φυσικά καλύπτουμε εξολοκλήρου την προετοιμασία μας από ιδίους πόρους ή χορηγούς.» λέει ο πρωταθλητής ευχαριστώντας τις επιχειρήσεις Σκλαβενίτη, Interamerican, Saucony, Aegean Airlines και Μινωϊκές Γραμμές για την υποστήριξη.

«Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη "άνθρωποι" σε διάφορες εταιρίες, που μας ενισχύουν υλικοτεχνικά προσπαθώντας να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας», αναφέρει.

Τα .. "κατορθώματα" του Μάριου Μαρκόπουλου

 Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδας από το 2006 μέχρι σήμερα, χρυσός στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2006, 2008, 2012, 2014, 2016, αργυρός στους ίδιους αγώνες το 2006, 2008, 2010, 2012 και χάλκινος το 2008,2016 Προσπαθεί μέσω του αθλητισμού να διατηρηθεί σε μια καλή φυσική κατάσταση που βοηθά στην ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση. Επίσης, μέσω του αθλητισμού προβάλει την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων, ενός Δώρου Ζωής προς όλους όσους το χρειάζονται!

Συμπαραστάτες και πολύτιμοι φίλοι σε αυτή του την προσπάθεια οι προπονητές του Ευθύμης Αμερικάνος (επιτραπέζια αντισφαίριση), Αντώνης Καλπουζάνης (στίβος), Παύλος Κεχαγιάς (bowling), που του προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών και η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Mesogeios.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Καριωτάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News