«Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» ανεβαίνει στο Θεατρικό σταθμό

Πολιτισμός
«Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» ανεβαίνει στο Θεατρικό σταθμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων ετών, η νικήτρια παράσταση του Bob Theater Festival 2016,  «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, έρχεται στο Ηράκλειο για τρείς παραστάσεις, την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 21.15, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Γραμμένο το 1942, ο ιταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χιουμορίστας Τζοβάνι Γκουαρέσκι - γνωστός στο ελληνικό κοινό για το έργο του «Δον Καμίλο»- σκιαγραφεί μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, απίθανες σκηνές δράσης και έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο. 

Οι Αμαλία Καβάλη & Γιάνης Σοφολόγης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διασκευή και την πρώτη θεατρική μεταφορά του έργου αυτού, επιλέγουν να ξεκινήσουν την παράσταση τη μέρα που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας μέσα από αφήγηση, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, οδηγώντας τους ήρωες στο πεπρωμένο τους. 

«Η Κλοτίλδη Τρολ είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της» λεει η Αμαλία Καβάλη μιλώντας στο Ράδιο98.4 και τη Μαίρη Καριωτάκη αναφερόμενη στην ιστορία του έργου για να συμπληρώσει ο Γιάνης Σοφολόγης πως  «Ένας άνθρωπος  μόνο της αντιστέκεται μονάχα ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ.»

Το συγκεκριμένο κείμενο του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό ωστόσο αυτό «έχει πάρα πολλά θετικά. Κάποιος δε ξέρει τι πρόκειται να δει. Επίσης δε «μπλέκεις» μ' ένα κείμενο βαρύ» λέει η ηρακλειώτισσα Αμαλία Καβάλη

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Διασκευή & Σκηνοθεσία: Αμαλία Καβάλη-Γιάννης Σοφολόγης

Πρωτοτυπη Μουσική: Gary Salomon

Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη

Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Trailer: Σεμπάστιαν Φραγκόπουλος

Ερμηνεία: Αμαλία Καβάλη - Γιάννης Σοφολόγης

Μουσικός επί σκηνής: Gary Salomon

Παραστάσεις: Παρασκευή 16, Σάββατο 17 ,και Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Ωρα: 21:15

Eίσοδος: 10 Ευρω (φοιτητικό, ανέργων, ανω των 65) 12 Ευρώ (γενική είσοδος)

Προπωληση: Βιβλιοπωλείο Λέξις (οδ Εβανς), viva.gr

Διάρκεια: 70 λεπτά

Χώρος: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News