Μαίρη Καριωτάκη

Γεωργία Νταγάκη: Τραγουδάω τραγούδια που θέλω να τα έχω «πει» σαν λόγια

Η Γεωργία Νταγάκη, η ιέρεια της κρητικής λύρας, έρχεται στη Κρήτη, στο πλαίσιο μιας περιοδείας που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και θα φτάσει ως την Άνοιξη. Συγκεκριμένα, έρχεται την Παρασκευή 19/01 στο Ηράκλειο (BOFOR CLUB LIVE), το Σάββατο 20/01 στην Ιεράπετρα (ΒΕΓΓΕΡΑ) και την Κυριακή 21/01 στα Χανιά (BrasDeFreres).

Η Γεωργία Νταγάκη, η ιέρεια της κρητικής λύρας, έρχεται στη Κρήτη, στο πλαίσιο μιας περιοδείας που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και θα φτάσει ως την Άνοιξη.

Η αγαπημένη δημιουργός, που αυτή την περίοδο ανάμεσα στα άλλα ηχογραφεί και το νέο της album μίλησε στη Μαίρη Καριωτάκη και το Ράδιο 98.4. «Είμαι πολύ καλά και πολύ δημιουργική αυτό τον καιρό. » δήλωσε και συμπλήρωσε πως η περιοδεία θα κλείσει στο εξωτερικό.

«Είναι πολύ ωραίο να ταξιδεύεις, να παρουσιάζεις τα νέα σου τραγούδια, το νέο σου πρόγραμμα», λέει η Γεωργία Νταγάκη που πλαισιώνεται από μια νέα ανδροκρατούμενη μπάντα. «Μόνη γυναίκα εγώ, καταλαβαίνεις τι περνάω» λέει χαριτολογώντας!

Η Γεωργία Νταγάκη, δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας, ωστόσο δε σταματά εκεί. Αντιθέτως πειραματίζεται «Η μουσική είναι κάτι που εξελίσσεται», λέει και τονίζει «πως αυτό είναι και το ωραίο, αλλιώς θα ήταν στείρα».

«Όσο περνάει ο καιρός κι ανακαλύπτω κι εγώ τον εαυτό μου καλύτερα, πατάω πιο καλά στα πόδια μου κι αυτό μου δίνει μια σιγουριά και μια ασφάλεια να αισθάνομαι απόλυτη σε αυτό που κάνω, να μην έχω καμία αναστολή. Και φυσικά κι αγάπη του κόσμου μου δείχνει ότι είμαι σ' ένα σωστό δρόμο» λέει η Νταγάκη απαντώσντας στη παρατήρηση της δημοσιογράφου πως κάνει πρωτοποριακό χωρίς να το «φοβάται».

«Εγώ τραγουδάω τραγούδια που θέλω να τα έχω πει σα λόγια στη ζωή μου» λέει και τονίζει πως δεν την ενδιαφέρει αν πρόκειται για ερωτικό ή πολιτικό ή όποιου είδους τραγούδι αρκεί «να βρω κάτι μέσα του και να θέλω να το τραγουδήσω με τη δική μου φωνή».

Όπως μάλιστα τονίζει « αν πω κάτι που δε μ' αρέσει μου φαίνεται κιόλας, το βγάζω».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Περισσότερες πληροφορίες για τις εμφανίσεις:

Παρασκευή 19/01 Ηράκλειο BOFOR CLUB LIVE


Σάββατο 20/01 Ιεράπετρα στη μουσική σκηνή ΒΕΓΓΕΡΑ


Κυριακή 21/01 Χανιά BrasDeFreres

Σχόλια