Μαίρη Καριωτάκη

Λ.Βελεγράκη: Κάνε ένα παιδί να γελάσει παίζοντας

Τι πιο σημαντικό για ένα παιδί από το παιχνίδι; Και πόσο μάλλον για ένα παιδί που περνά το χρόνο του πάνω σ’ ένα κρεβάτι «ζωσμένο» με σωληνάκια.. Ναι, καλά το καταλάβατε. Για τα παιδάκια εκείνα, τους πραγματικούς ήρωες λέω, που αναγκάζονται πριν καν προλάβουν να μάθουν να γράφουν τη λέξη να δώσουν τη μάχη για τη ΖΩΗ.

Τι πιο σημαντικό για ένα παιδί από το παιχνίδι; Και πόσο μάλλον για ένα παιδί που περνά το χρόνο του πάνω σ' ένα κρεβάτι «ζωσμένο» με σωληνάκια.. Ναι, καλά το καταλάβατε. Για τα παιδάκια εκείνα, τους πραγματικούς ήρωες λέω, που αναγκάζονται πριν καν προλάβουν να μάθουν να γράφουν τη λέξη να δώσουν τη μάχη για τη ΖΩΗ.

Πάμε λοιπόν… «Ας μη μείνουμε στα λόγια», λέγεται η ομάδα στο facebook. Που τα τελευταία 9 χρόνια προσπαθεί να συμπαραστέκεται στα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές όλης της χώρας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να παίξουν! Ή να διαβάσουν. Η να δημιουργήσουν. Ή να ταξιδέψουν!

Όπως χαρακτηριστικά μου είπε η κ.Λίλιαν Βελεγράκη, που εδώ στο Ηράκλειο είναι η ψυχή της ομάδας, «τέσσερεις δράσεις το χρόνο κάνει η ομάδα «Ας μη μείνουμε στα λόγια». Αυτή τη περίοδο «τρέχει» η δράση «Κάνε ένα παιδί να γελάσει παίζοντας» και οι εθελοντές  καλούνται όχι να μας δώσουν χρήματα αλλά ν' αγοράσουν ένα παιχνίδι για να το προσφέρουμε στα παιδιά».

Μεγάλη προσοχή: Τα παιχνίδια πρέπει να είναι καινούρια κι ανέγγιχτα για ευνόητους λόγους. Όποιος θέλει απ' όσους θα προσφέρουν μπορεί, κατόπιν συνεννόησης κι αφού περάσει από ένα ειδικό τεστ, να ακολουθήσει την ομάδα και στην επίσκεψη όπου θα γίνει και η παράδοση.

Η συλλογή θα γίνεται ως και το τέλος του χρόνου με την παράδοση των παιχνιδιών να προγραμματίζεται για μετά την εορτή των Θεοφανίων όταν , όπως σημειώνει η Λίλιαν «αδειάζουν τα νοσοκομεία από εθελοντές»….

Μ.Κ

Σχόλια