Μαίρη Καριωτάκη

Αφήστε τα παιδιά ..ξέρουν αυτά!

Πάνω που με πιάνει απογοήτευση για τον άνθρωπο, εκεί πάνω που φοβάμαι πως δεν υπάρχει σωτηρία, έρχεται η ζωή και με διαψεύδει. Και να σας πω, για κάτι τέτοιες διαψεύσεις ζω!

Πάνω που με πιάνει απογοήτευση για τον άνθρωπο, εκεί πάνω που φοβάμαι πως δεν υπάρχει σωτηρία, έρχεται η ζωή και με διαψεύδει. Και να σας πω, για κάτι τέτοιες διαψεύσεις ζω!

Να, σαν κι αυτή, τη περίπτωση των μαθητών του 6ου ΓΕΛ. Που λέτε, αρκετά από τα παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο είναι σε δυσκολία. Εργατική συνοικία ο Κατσαμπάς, από τις περιοχές που η κρίση χτύπησε νωρίς. Και σήμερα, οχτώ  χρόνια μετά, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.

Πολύ μεγάλο όμως είναι και τ' όνειρο της πολυήμερης εκδρομής της Γ' λυκείου. Ελάτε, παραδεχτείτε το! Από την Τετάρτη δημοτικού την ονειρευόμαστε τη πενταήμερη! Ειδικά αν είχαμε μεγαλύτερα αδέρφια ή ξαδέρφια, το όνειρο μπορεί να ξεκινούσε κι από το νηπιαγωγείο!

Έτσι και τα παιδιά του 6ου ΓΕΛ. Έλα όμως που δεν μπορούν όλοι οι γονείς να σηκώσουν το βάρος της εκδρομής με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να βλέπουν τη Θεσσαλονίκη, εκεί θα πάει το σχολείο (κλασικά), όλο και να απομακρύνεται.. Ή μήπως όχι;

Μάλλον όχι! Και φροντίζουν οι συμμαθητές τους γι' αυτό!

Ένα 15μελές που εξυπηρετεί το σκοπό της εκλογής του έχουν εκλέξει τα παιδιά κι αυτό αποφάσισε να κάνει ότι μπορεί για να πάει Σαλονίκη όλη η παρέα!

 Έχουν που λέτε ξαμοληθεί σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς κι έχουν μαζέψει ότι βάζει ο νους σας. Έβαλαν και τις μανούλες (αχ αυτές οι μανούλες!) να τους φτιάξουν βοτάνια και ματζούνια κι ότι άλλο κι ετοιμάζουν παζάρι με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για να πληρώσουν τα έξοδα των φίλων τους!

Μάλιστα, με περίσσιο θάρρος ζήτησαν να ενταχθούν στις εκδηλώσεις του Talos Plaza κι οι υπεύθυνοι εκεί δεν τους αρνήθηκαν! Την Παρασκευή 08 και το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου, θα «στήσουν» τους πάγκους τους, θα «απλώσουν» τη πραμάτεια τους και θα μας περιμένουν.

Τι λέτε, είστε να τα βοηθήσουμε να ξεπουλήσουν;;

(ΥΓ: Ούτε έλεγχος, ούτε εξετάσεις, ούτε κληρώσεις.. Την αριστεία να την κερδίζεις στη ζωή! Αφήστε τα παιδιά ..ξέρουν αυτά!)

ΜΚ

Σχόλια