default-image

Δεν έχουν ονόματα στις οδούς και τρέχουν να πληρωθούν στα καφενεία

Κρήτη
Δεν έχουν ονόματα στις οδούς και τρέχουν να πληρωθούν στα καφενεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια «δυσάρεστη» εμπειρία έχει εξελιχθεί η αλληλογραφία, κατά συνέπεια και η καταβολή των συντάξεων σε κάποια χωριά της ενδοχώρας. Και το δυσάρεστο αφορά όχι στο ύψος των καταβολών (άλλωστε αυτό είναι γνωστό σε όλους) αλλά στον τρόπο!

Συγκεκριμένα, επικοινωνώντας  με το Ράδιο984, ακροατής εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός πως στο χωριό του οι άνθρωποι αναγκάζονται πια να πηγαίνουν στο καφενείο για να πληρωθούν ή να παραλάβουν την αλληλογραφία του.

Η «καταγγελία» αφορά στο χωριό Κάτω Ασίτες Ηρακλείου ωστόσο αυτή είναι μια τακτική που ακολουθείτε σε όλη την ενδοχώρα, όπου δηλαδή δεν υπάρχουν υποκαταστήματα ΕΛΤΑ.

Στο συγκεκριμένο χωριό, το οποίο έχει περισσότερους από 1200 μόνιμους κατοίκους, οι ηλικιωμένοι καλούνται να πληρωθούν τις συντάξεις τους αλλά και οι υπόλοιποι να παραλάβουν την αλληλογραφία τους από τρία «συνεργαζόμενα» καφενεία.

«Πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα!» λέει ο κ.Μιχάλης ο οποίος γίνεται δέκτης πολλών διαμαρτυριών από γυναίκες που αδυνατούν να αποδεχτούν πως τώρα στα «γεράματα» πρέπει να γίνουν θαμώνες των καφενείων ή να ορίσουν «συνδικαιούχο» στη τσέπη τους!

 «Ηλικιωμένες γυναίκες που δεν έχουν περάσει ούτε έξω από το καφενείο, αναγκάζονται τώρα να τρέχουν εκεί για να πληρωθούν με τις ίδιες να νιώθουν ντροπή γι' αυτό » μας λέει ο κ.Μιχάλης.

Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, στο κατάστημα του Αγίου Μύρωνα όπου υπάγονται οι Κάτω Ασίτες, οι ιθύνοντες απάντησαν σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, πως αυτό οφείλετε στο γεγονός πως δεν έχει υπάρξει  ονοματοθεσία οδών και πλατειών και συνεπώς είναι αδύνατη η διανομή.

«Αυτή η πρακτική δημιουργεί θέμα και ηθικής τάξεως, πέρα από τη καταπάτηση της ιδιωτικότητας», λέει ο κ.Μιχάλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News