default-image

«Είμαι ακόμα παιδί»: Δίπλα και στα προσφυγόπουλα

Απόψεις
«Είμαι ακόμα παιδί»: Δίπλα και στα προσφυγόπουλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εμπειρία αλλιώτικη, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 12 προσφυγόπουλα και οικογένειες τους, πριν από μερικές ημέρες! Το εθελοντικό σωματείο «Είμαι ακόμα παιδί» φρόντισε να τους προσφέρει μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς δίνοντάς τους την ευκαιρία να παίξουν bowling και να διασκεδάσουν .

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή επικοινωνίας της ομάδας «Είμαι ακόμα παιδί»

«Είμαι ακόμα παιδί»: Δίπλα και στα προσφυγόπουλα

«Πριν καν προλάβουν να γνωρίσουν τη χώρα τους, αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν. Πριν διαβάσουν την ιστορία τους, έγιναν πρωταγωνιστές της. Πριν προλάβουν να μάθουν για την Ειρήνη, γνώρισαν τον πόλεμο… Είναι τα παιδιά της προσφυγιάς. Είναι τα παιδιά που ήρθαν στη Κρήτη, στα πλαίσια του προγράμματος στέγασης αιτούντων άσυλο μαζί με τις οικογένειες τους.

Είναι παιδιά. Και κάπως έτσι.. έγιναν μέλη της παρέας μας! Μια μικρή προσπάθεια κάναμε, εμείς οι εθελοντές του σωματείου «Είμαι ακόμα Παιδί» να  σβήσει από το βλέμμα τους, έστω και λίγο ο χαμός. Να αποκτήσει η ματιά τους μια σπίθα!

Πολύτιμος σύμμαχος το Bowling Center στο Ηράκλειο, που άνοιξε τις πύλες του να υποδεχτεί τα παιδιά και τους χάρισε μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς!  

Και βέβαια, την ευκαιρία για άθληση, κοινωνικοποίηση αλλά και εξωστρέφεια των παιδιών! Ακριβώς δηλαδή αυτά τα χαρακτηριστικά που αποτελούν τους πυλώνες γύρω από τους οποίους δραστηριοποιείται το σωματείο μας!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News