Μαίρη Καριωτάκη

Και βραβεία πήραμε και πολύ σας ευχαριστούμε…

Μια ανάσα πριν αρχίσει η νέα σεζόν και δυο πριν μας «καταπιεί» η καθημερινότητα, ήρθε η … «επιβράβευση» της περυσινής ραδιοφωνικής χρονιάς! Δυο χρυσά βραβεία πήρε και φέτος το Ράδιο984 στα Regional media awards. (Δυο χρυσά πήραμε και στην 1η διοργάνωση συν το Grand σας υπενθυμίζω!)

Μια ανάσα πριν αρχίσει η νέα σεζόν και δυο πριν μας «καταπιεί» η καθημερινότητα, ήρθε η … «επιβράβευση» της περυσινής ραδιοφωνικής χρονιάς! Δυο χρυσά βραβεία πήρε και φέτος το Ράδιο984 στα Regional media awards. (Δυο χρυσά πήραμε και στην 1η διοργάνωση συν το Grand σας υπενθυμίζω!)

Και μάλιστα δυο βραβεία για την ουσία! Την ουσία…

Η επιτροπή επιβράβευσε το ρεπορτάζ μας. Επιβράβευσε την αντίληψή μας για την καθημερινότητα και την ευθύνη μας, που εμείς την αναλαμβάνουμε, απέναντι στη κοινωνία. Απέναντι σε όσους μας ακούν αλλά και σε κείνους τους άλλους που δεν μας αντέχουν!

Η επιτροπή επιβράβευσε την  οπτική μας στην επικαιρότητα. Την ανάγκη μας να «χωνόμαστε» εκεί που οι άλλοι αρνούνται, να ψάχνουμε τα μικρά και να ξεψαχνίζουμε τα μεγάλα.

Την εμμονή μας να' μαστε με το μέρος της ΖΩΗΣ επιβράβευσε. Γιατί εκεί ποντάραμε κι εμείς… Σ' όσα κι ότι μπορεί να κάνει τη ζωή μας έστω και μια σταλιά καλύτερη…

…………………………………………………………………..

Στις φωτογραφίες από το πάρτι (κάναμε και από αυτό και μάλιστα πριβέ και σ΄ένα χώρο «δικό μας») που κυκλοφορούν έχει γραφτεί ένα μέρος της αλήθειας…. Ας πούμε δεν υπάρχει πουθενά ο γιατρός κ. Δημήτρης Ξυδάκης Νεφρολόγος, Επιμ. 'Α στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Αυτός σκέφτηκε την ιδέα της δανειστικής βιβλιοθήκης κι εμείς είπαμε να την προβάλουμε. Δεν υπάρχουν στις φωτογραφίες οι εκατοντάδες που έστειλαν βιβλία για να γίνει η ιδέα πράξη…

Λείπουν οι Δημήτρης Πετράκης, Παιδοχειρουργός, Μέλος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και Επίτιμο Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας…. Ο  Dr. Νίκος Κατσαρός,   πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ , Ένωσης Ελλήνων Χημικών και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Δημόκριτο

Λείπουν οι βουλευτές κι οι φορείς κι οι συλλογικότητες που στήριξαν τον αγώνα μας για να  … «ξεδιαλύνουμε» την υπόθεση με τις συμφωνίες CETA- TTIP..

Από τις φωτογραφίες, λείπουν κάποιοι άνθρωποι που έδωσαν τη ψυχή τους κι εξακολουθούν να τη δίνουν για το ραδιόφωνο μας…

 Και μαζί με τη ψυχή έδωσαν και δίνουν είτε είναι μέσα είτε έξω από το κτίριο, φαντασία κι έμπνευση και δύναμη και χρόνο κι αγάπη και πάθος.. όπως ο Νίκος Σφακιανάκης (βγάλαμε μια φωτό στο .. after) κι ο Μάνος Μπινιχάκης … (Η Κατερίνα Δασκαλάκη κι ο Παντελής Μπότσης είναι στις φωτογραφίες). Λείπουν ο Γιώργος Σαχίνης κι ο Στέλιος Μαλτεζάκης (κι απορώ πως δεν φωτογραφηθήκαμε.. ). Λείπει από τις φωτογραφίες ο Αντώνης Δημητρίου.

Από τις φωτογραφίες λείπετε εσείς. Οι φίλοι μας. Που μας κάνετε παρέα 27 (παρά κάτι) χρόνια. Που μας ανέχεστε όταν κάνουμε πειραματισμούς, που μας στηρίζετε και τους κάνουμε. Που επικοινωνείτε μαζί μας.

Μας βάζετε στα σπίτια σας, μοιράζεστε μαζί μας τις τις ζωές σας και τις στιγμές τις χαρές τις λύπες τις αγωνίες και τους προβληματισμούς σας. Εσείς που ακούτε τα δικά μας εύκολα και δύσκολα κάθε μέρα.

Εσείς.

 Που να' ταν δυνατόν να σας αγκαλιάσουμε και να σας ευχαριστήσουμε έναν - έναν προσωπικά …

Η ομάδα του Ράδιο984

Κείμενο: Μαίρη Καριωτάκη

Μαίρη Καριωτάκη και Αγγελική Δουλγεράκη

Αγγελική Δουλγεράκη,Μαίρη Καριωτάκη,Παντελής Μπότσης, Κατερίνα Δασκαλάκη

Μαίρη Καριωτάκη,Μιχάλης Δημητρίου, Κατερίνα Δασκαλάκη, Παντελής Μπότσης

Κατερίνα Δασκαλάκη, Μαίρη Καριωτάκη

Μαίρη Καριωτάκη

Ελένη Κοκοσάλη, Ρένα Σκουρογιάννη, Ιωάννα Δημητρίου,Αγγελική Δουλγεράκη, Μιχάλης Δημητρίου,Μαίρη Καριωτάκη,Παντελής Μπότσης, Κατερίνα Δασκαλάκη

Μαίρη Καριωτάκη (την επόμενη μέρα), Νίκος Σφακιανάκης, Αγγελική Δουλγεράκη

Σχόλια