default-image

«Είμαι Ακόμα Παιδί»: Μίλησαν για τη Μινωίτισσα στο Πόρο

Ηράκλειο
«Είμαι Ακόμα Παιδί»: Μίλησαν για τη Μινωίτισσα στο Πόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ιστορία και πολιτισμό ξεκίνησε το φθινόπωρο για το εθελοντικό σωματείο «Είμαι ακόμα παιδί» που «κέρδισε» μια πολύτιμη σύμμαχο και συμπαραστάτρια στις δράσεις του, την κ.Αθηνά Σφακάκη.

Η γνωστή συγγραφέας και ξεναγός, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Παιδιού στο Πόρο και μαζί με τους εθελοντές της ομάδας και τα φιλοξενούμενα κορίτσια της δομής, μίλησαν για τη γυναίκα στη μινωική Κρήτη και τη μινωική καθημερινότητα.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή επικοινωνίας της ομάδας με τίτλο «Είμαι ακόμα Παιδί: Στα Ίχνη της Μινωίτισσας με οδηγό την κ. Αθηνά Σφακάκη»

«Ποια ήταν η θέση της γυναίκας στη Μινωική Κρήτη;

Πως διαμόρφωνε η Μινωίτισσα τη μινωική καθημερινότητα; Ερωτήματα που θα μπορούσαν να προβληματίσουν τις γυναίκες του σήμερα και να αποτελέσουν εφαλτήριο για τον .. επαναπροσδιορισμό τους στο χώρο και την κοινωνία. Ερωτήματα στα οποία απάντησε με τον δικό της μοναδικό τρόπο, η σπουδαία συγγραφέας και ξεναγός κ. Αθηνά Σφακάκη!

Στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού στο Πόρο έγινε η εκδήλωση και τα κορίτσια μας κυριολεκτικά καθηλώθηκαν ακούγοντας αλλά και βλέποντας τα όσα η κ.Σφακάκη παρουσίασε.

Από τη πρώτη μας επίσκεψη μαζί της στο Κουλέ, είχε «δει» η νέα μας συμπαραστάτρια, η κ.Σφακάκη, πως αυτό το θέμα θα μπορούσε να «αγγίξει» τα παιδιά μας.

Για περισσότερο από μιάμιση ώρα, τα κορίτσια μας, εφηβάκια τα πιο πολλά και καταλαβαίνετε πόσο.. «εύκολο» είναι να προσηλωθούν οι έφηβες, «ρουφούσαν» κυριολεκτικά τις γνώσεις της νέας μας φίλης που με τον ενθουσιασμό της αιώνιας νιότης της, «σκόρπαγε» μηνύματα με τους αποδέκτες .. παρούσες!

Κι ύστερα απάντησε στις ερωτήσεις των κοριτσιών κι η συζήτηση, ανάμεσα στα κέικ, τα βουτήματα αλλά και τα ντόνατς της θείας Ρένας, έφτασε μέχρι την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα!

Κάπου εκεί, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το άμεσο μέλλον! Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι της Κρήτης, Χριστιανικά μνημεία και γειτονιές της πόλης του Ηρακλείου, ιστορία και παράδοση μας περιμένουν να τα γνωρίσουμε κι αυτό θα κάνουμε!

Αν θέλετε κι εσείς να έρθετε μαζί μας σ' αυτό το ταξίδι και να βιώσετε δυνατά συναισθήματα, επικοινωνήστε μαζί μας!

Πως; Μ' έναν από τους παρακάτω τρόπους:

site: www.eimaiakomapaidi.gr

e-mail: [email protected]

facebook: www.facebook.com/eimaiakomapaidi.gr

Ή μιλήστε με μια από της εθελόντριές μας:

· Εύη Λεονταράκη: 6974645331 (Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας, Υποδοχής εθελοντών & Πληροφορίες)

· Αγγελική Ζερβού: 6982775591 (Υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Οργάνωσης & Συντονισμού Ομάδας Παιδιών)

· Μαριάννα Χατζηαντωνίου: 6973415491 (Υπέυθυνη Χορηγιών- Δωρεών & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)

· Κατερίνα Σπυριδάκη: 6983100794 (Υπεύθυνη για την Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά)

· Έρη Παυλάκη: 6947804864 (Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων)

· Εβίτα Περάκη : 6988348313 ( Υπεύθυνη Χανίων)»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News