default-image

Μαζεύτηκαν τα χρήματα για τη μικρή Νεφέλη!

Ελλάδα
Μαζεύτηκαν τα χρήματα για τη μικρή Νεφέλη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέδωσε καρπούς η κινητοποίηση του κόσμου και αυτή τη φορά! Η 10χρονη Νεφέλη, η μικρή μαθήτρια που διαγνώστηκε με σάρκωμα, έχει πια τη δυνατότητα να μεταφερθεί στην Ιταλία για χειρουργείο και θεραπεία, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του κόσμου.

Όπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που από τη πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του παιδιού και των γονιών, τα χρήματα για την μικρή βρέθηκαν κι ο έρανος σταματά!

 Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτοφανής και συγκινητική. Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ' όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του ΙΣΑ και συμμετείχαν στην προσπάθεια να στηρίξουμε τη Νεφέλη στη μάχη που δίνει για τη ζωή της».

Η Νεφέλη διεγνώσθη τον Ιούλιο, με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπεία στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία. Σύμφωνα με το θεραπευτικό Πρωτόκολλο AEWS003.1 χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου και πρέπει να χειρουργηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

 Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με την κρίση των Θεραπόντων Ιατρών έχει προγραμματισθεί η μετάβασή της σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού με αποδεδειγμένη εμπειρία, στο RIZZOLI ORTOPEDICO ISTITUTO, στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο έρανος για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη Νεφέλη ξεκίνησε όταν οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ απέρριψαν το αίτημα της οικογένειάς της να αποζημιώσουν το επιβεβλημένο ταξίδι στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγωγή της Νεφέλης στο Ιταλικό νοσοκομείο θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου με το χειρουργείο να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Οκτωβρίου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News